<p>v.l.n.r. Luuk Ruys(Kiwanis), Elsbet Remijn, presentatie en piano, Michael van Dijk, gitaar, Martine Velthuis, viool, Jos Hoozemans(Kiwanis), Kelly van Gasteren (BS Het Moza&iuml;ek)</p>

v.l.n.r. Luuk Ruys(Kiwanis), Elsbet Remijn, presentatie en piano, Michael van Dijk, gitaar, Martine Velthuis, viool, Jos Hoozemans(Kiwanis), Kelly van Gasteren (BS Het Mozaïek)

(Foto: )

Mobiel kennismaken met klassieke muziek

DELFT - Bijzonder bezoek voor de kinderen van Basisschool het Mozaïek. Een speciale trailer boordevol muziek.

De Classic Express stond afgelopen week geparkeerd op het parkeerterrein naast het wooncomplex, kerk en sportveldje aan de Colijnlaan in Delft. De Classic Express is een enorme trailer die kan uitschuiven tot een concertzaal met ruimte voor ongeveer 35 kinderen. Binnen staan zitjes voor de kinderen en er is een klein podium voor de jonge muzikanten en presentator.

Rijdende concertzaal
De Classic Express is een project van het Prinses Christina Concours. Deze trailer is de de eerste rijdende concertzaal ter wereld. Alle klank en geluid in de rijdende concertzaal wordt gereguleerd met een elektro-akoestisch systeem, dat zelfs de akoestiek van het Amsterdamse Concertgebouw kan nabootsen. Prijswinnaars van het Prinses Christina Concours laten hier jonge kinderen laten kennismaken met klassieke muziek. Maar liefst 9 concerten gaven de deelnemende muzikanten, zoals pianiste Elsbet Remijn, gitarist Michael van Dijk en violiste Martine. De komst van de Classic Express werd mede mogelijk gemaakt door Kiwanisclub Delfts Blauw. Onder het motto ‘Serve the Children’ ondersteunen zij onder andere projecten voor kinderen.

Meer berichten
 
CustomHtml_1