Knapsack Op de Gracht is de derde editie van het festival
Knapsack Op de Gracht is de derde editie van het festival

Knapsack Festival steunt Delftse horeca

Algemeen

DELFT - Tijdens het Knapsack Festival op 10 en 11 juli  reizen lokale artiesten met fluisterbootjes door de Delftse grachten.

In 2019 stond Delft in het teken van de Gouden Eeuw. Eén van de evenementen was het Knapsack Festival: een driedaags evenement in november met meer dan honderd acts op dertig locaties, verspreid over de stad. Een succes, en dus werd besloten het festival jaarlijks te organiseren. In 2020 werden van tien acts videoclips gemaakt op mooie Delftse locaties en er was een klein aantal liveoptredens: die voorstellingen waren op fluisterboten, die door de grachten voeren. Coronaproof én opvallend. Er gebeurt namelijk zelden iets op de grachten. De aanpak van 2020 beviel zo goed dat de organisatie besloot ook in 2021 te werken met fluisterbootjes, en ze te laten aanmeren bij terrassen aan het water. De festivalorganisatie heeft dertig acts geboekt voor het weekeinde van 10 en 11 juli. De artiesten staan echt te springen om weer te mogen optreden.

Niet alle cafés die bezocht worden liggen aan het water. Daarom is gestart met akoestische terrasacts: artiesten lopen of fietsen van terras naar terras voor een akoestische, intieme set.”