Hemd van het lijf: Petra Bosman

Petra (54) creëerde op de Tanthofkade het Bosdierenpad. Een soort sprookjesbos, maar dan in het klein. Geliefd bij jong en oud.

Waarom wilde jij hier op de foto?
“Dit is het Bosdierenpad dat op mijn initiatief is ontstaan aan de rand van Tanthof.”

Hoe ben je op het idee gekomen van zo’n minisprookjesbos?
“Aan de andere kant van de weg heb je al jaren het Kabouterpad. Ooit was daar ook veel vernield, ik had toen een steen beschilderd met een kabouter zodat ik die daar neer kon leggen. Maar ik realiseerde me dat dit pad eigenlijk te ver lopen is voor de kindjes van mijn gastouderopvang. Hierachter aan de Tanthofkade hadden wij ook een geschikt stuk groen en ik dacht, dan maak ik daar een leuk pad. De naam werd het Bosdierenpad. Inmiddels vind je er een leuke combinatie van bosdieren en kabouters en heb ik de Manege en het Dinobos toegevoegd waar kinderen kunnen spelen met paarden en dino’s.”

Hoe kom je aan al die dieren en kabouters?
“In het begin heb ik zelf veel dingen gekocht om langs het pad te plaatsen, maar nu veel mensen mij weten te vinden wordt er ook veel aangeboden. Mensen zetten de beeldjes zelf langs het pad of ze komen het bij mij langsbrengen.”

Je knapt ook veel beeldjes op?
“Klopt. Als de kleuren zijn vervaagd neem ik de beeldjes mee naar huis, verf ik ze en zet ik ze daarna weer terug in het bos. Op de facebookpagina van het Bosdierenpad plaats ik geregeld voor- en na-foto’s, zodat iedereen kan zien hoe ze zijn geworden en wat voor nieuws er weer te vinden is.”
Wat is jouw doel met het Bosdierenpad?
“Ik wil zoveel mogelijk kinderen meer naar buiten krijgen. Veel van hen zitten vaak achter schermpjes, maar buiten spelen of een wandeling maken is juist zo leuk. Ik hoop ze op deze manier deze kant op te trekken en dat lijkt aardig te lukken. Zeker ook door de activiteiten die er te doen zijn.”

Over welke activiteiten heb je het dan?
“Speurtochten, spelen in de manege of in het Dinobos en kaboutermutsjes om tijdens de wandeling op te doen. Ik probeer telkens weer wat nieuws te verzinnen. Misschien volgt binnenkort wel een blotevoetenpad of een bord om je hoofd doorheen te steken zodat je als bosdier op de foto kan. Genoeg ideeën!”

Helaas gaat het ook wel eens mis, toch?
“Ja helaas worden er soms spullen meegenomen, stukgemaakt of in de sloot gegooid, dit blijft vervelend. Elke keer moet je jezelf weer even herpakken om door te gaan, maar de positiviteit keert snel terug als je ziet hoeveel mensen je steunen.”

Wat voor reacties krijg je zoal?
“Vooral waardering. Dat is zo fijn. Zelfs mensen uit de wijde omgeving zoals Rotterdam, Den Haag en het Westland rijden een stuk om het pad te bezoeken. Hoe bijzonder is dat!”

Als burgemeester van Delft…
“…zou ik zorgen dat het Bosdierenpad ook door de gemeente beter wordt onderhouden, vooral de begaanbaarheid van het pad, wat nu bij regenachtig weer vaak modderig is.”

Meer berichten
 
CustomHtml_1