<p>Lisette is initiatiefnemer van de succesvolle sponsorloop van dit jaar <br>(Foto: Koos Bommel&eacute;)</p>

Lisette is initiatiefnemer van de succesvolle sponsorloop van dit jaar
(Foto: Koos Bommelé)

Succesvolle sponsorloop leerlingen Stanislas

DELFT - Gymdocent Lisette Sluimer van het Stanislascollege Dalton Delft nam het initiatief voor een sponsoractie voor EarthToday waar wij eerder over berichtten. Inmiddels is de challenge afgelopen en is door de leerlingen een prachtig bedrag opgehaald van 3346,65 euro.

“Het idee is ontstaan toen ik met een vriendin thuis aan de eettafel zat”, aldus Lisette. “Ze vertelde over de organisatie EarthToday en wat zij doen voor de bescherming van de aarde. Ik zag dat wel als een goede combinatie met onze jaarlijkse sponsorloop. Vorig jaar ging die niet door vanwege corona, dus ik had voor dit jaar een alternatief bedacht; een sponsorloop met een app die het aantal stappen bijhoudt.” Door te werken met de app WeFitter kon elke leerling de sponsorloop op elk gewenst moment uitvoeren. “De app werd volledig afgesteld op de challenge. Zo kon elke klas zien hoeveel stappen ze collectief en individueel hebben gezet. Het doel van de challenge was 5000 stappen per dag. Hiermee was het tegelijkertijd ook een ontzettend goede motivatie voor de leerlingen om meer te bewegen. Als je 10 minuten wandelt, heb je al 1000 stappen binnen. In combinatie met het wedstrijd aspect motiveerde dit de leerlingen nog meer om geld binnen te halen.”

EarthToday
“EarthToday beschermt de aarde. Ze doen veel aan bewustwording over hoe het gaat met de aarde en hoe we er beter mee om kunnen gaan. Voor elke 1,20 euro beschermen ze één vierkante meter grond. Ik vond dit doel ook wel goed omdat het erg relevant is voor de kinderen die ik lesgeef.”

Sponsoring
Lisette heeft voor de challenge begon sponsorkaarten bij alle collega’s in het postvak gelegd. Daarnaast konden leerlingen zelf met het kaartje sponsoren werven. Daar is uiteindelijk 3346,65 euro mee opgehaald. “Daar ben ik trots op!”

Meer berichten
 
CustomHtml_1