<p>Delft Moves festival 2019, uitreiking eerste prijs Local Talent Stage door burgemeester Marja van Bijsterveldt (Foto: Guido Bosua)</p>

Delft Moves festival 2019, uitreiking eerste prijs Local Talent Stage door burgemeester Marja van Bijsterveldt (Foto: Guido Bosua)

Delftse Local Talent Stage laat jongeren schitteren

DELFT - Twee jaar geleden vond de eerste editie van de Local Talent Stage tijdens het Delft Moves festival plaats, waarbij ruim honderd kids uit zeven verschillende Delftse wijken de sterren van de hemel dansten. Een succesnummer dat noodgedwongen door de coronamaatregelen vorig jaar en eerder dit jaar niet door kon gaan. Gelukkig komt er nu op zondag 4 juli een swingend online event!

Een groot publiek op de been krijgen, zoals dit in 2019 het geval was bij de eindpresentatie in Theater de Veste in bijzijn van de Delftse Burgemeester Marja van Bijsterveldt, kan op dit moment nog niet. Daarom heeft de organisatie van Delft Moves er voor gekozen om op 4 juli het eindresultaat van de danskunsten die zijn uitgevoerd in de wijken, per livestream aan Delft en de wereld te tonen. “We zijn ontzettend blij dat we de Local talent Stage weer nieuw leven in hebben kunnen blazen. Uiteraard is het jammer dat we nu niet met ruim honderd kids in Theater de Veste kunnen dansen, voor hun fans: de familie en vrienden en andere belangstellenden. We maken er nu een compact online feestje van”, aldus Jasper Weck van Theater de Veste. Onder de paraplu van Delft Moves is en wordt bijzonder goed missiewerk verricht: Delftse kinderen uit verschillende wijken aan het dansen krijgen. Er is een zeer vruchtbare en succesvolle samenwerking ontstaan tussen de buurtsportcoaches van Delft voor Elkaar, het podium van de stad Theater de Veste en dansprofessionals van de House of Styles. Volgens de organiserende partijen is het een cadeau om weer met jongeren aan de slag te mogen. Het enthousiasme is groot, alhoewel het wel even extra energie kost om iedereen weer in beweging te krijgen. De trainingen in de wijken, het programma op 4 juli en de organisatie van dit project is naast de inspanning en bijdragen van de organiserende partijen, mede mogelijk gemaakt door Gemeente Delft, Fonds 1818 en Stichting voor Hulp aan Delftse Jongeren.

Meer berichten
 
CustomHtml_1