Yousef en Fabian met hun betoog
Yousef en Fabian met hun betoog

Kinderen over burgerschap

Algemeen

DELFT - De Mgr. Bekkersschool is een kandidaat PYP school voor het International Baccalaureate. Door middel van dit internationale programma maken kinderen zich kennis eigen via vakgebiedoverstijgend thematisch leren. De kinderen leren door middel van het doen van onderzoek gekoppeld aan taalonderwijs. Ook vreedzaam samenleven is erg belangrijk binnen de visie van dit programma. Daarom werd in groep 7 onderzoek gedaan naar verdraagzaamheid en tolerantie in onze maatschappij.

De kinderen leren hun mening uiten in gesprek en op papier. In het kader van het onderzoek leren de kinderen ook hoe ze een betoog moeten schrijven. Hieronder leest u de mening van Yousef (10) en Fabian (11) over adoptie door homoparen:

Homo’s mogen óók kinderen adopteren

Er is een discussie in de wereld of homo’s wel of niet kinderen mogen adopteren. Homo’s kunnen zelf geen kinderen krijgen, omdat ze twee personen van hetzelfde geslacht zijn. Je hebt een man en een vrouw nodig om een kind te krijgen. Daarom adopteren homo’s kinderen. Onze mening is dat homo’s wel kinderen mogen adopteren. Het woord homoseksueel werd bedacht door de Hongaarse journalist Karl Maria Kertbeny in 1869.

Yousefs en Fabians mening
Yousefs mening: De reden dat ik dat vind is, omdat het niet uitmaakt of twee homo’s een kind hebben. Het maakt alleen maar uit of het kind het leuk vindt. Ook is het belangrijker dat het kind goed verzorgd is. Het is beter dat twee mannen een kind wel goed verzorgen dan een man en een vrouw die het kind niet goed verzorgen. Fabians mening: Ik vind dat homo’s kinderen mogen adopteren, want zij hebben ook rechten en wensen en het maakt niet uit dat zij kinderen adopteren alleen omdat ze op anderen vallen? Dat heeft er namelijk niks te maken dat de kinderwens en liefde die ze tegen geven hebben, moet genoeg zijn.

Adopteren
1.Een wet geeft homoparen dezelfde rechten als heterostellen: de twee partners kunnen makkelijker een kind uit het buitenland adopteren. Maar vergroot deze wet ook hun kansen op een kind?
2. Omdat je in sommige landen je niet homo mag zijn. Dat landgrenzen moeten niet uit moet maken om een veiligheid van een kind.
3. Het is toch beter als 2 vaders die een kind goed kunnen verzorgen, dan een man en een vrouw die het kind niet kunnen verzorgen.
4. Er is een discussie in de wereld van homo’s die kinderen adopteren in anderen landen.

Slot
Het gaat over dat je een homo niet mag disrespecteren over adoptie, want het is niet verboden, maar het is in sommige landen wel verboden om homo te zijn. Er is een wet dat homo’s uit het buitenland kunnen adopteren. Iedereen heeft zijn eigen rechten, want het maakt niet uit of je op dezelfde geslachten valt? Het is toch beter om 2 vaders die wel een kind goed kunnen verzorgen dan een vader en een moeder die een kind niet kunnen verzorgen. En landgrenzen moeten niet uitmaken over een veiligheid van een kind.