Foto:

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Roepman Makelaardij

DELFT- Dit 2-kamer appartement met een ruime woonkamer, grote keuken en een balkon met een uitzicht over het oude centrum van Delft is perfect als eenpersoons of tweepersoonswoning. Vanwege de ligging aan de Kruisstraat 74, zit je dicht in de buurt van de Beestenmarkt en alle winkels die het centrum van Delft te bieden heeft.

Bewoner Marcella woont hier nu 14 jaar in Delft, ze kwam hier wonen vanuit Den Haag. “Ik ben geboren en getogen in Den Haag. Toen ik mijn partner leerde kennen hier in Delft ben ik eigenlijk voor de liefde naar Delft verhuist.” In 2007 kwam ze na een lange woningzoektocht bij dit complex terecht. “Ik keek veel in andere wijken waar de woningen te klein voor mij waren. Vanwege de ruime opzet van dit appartement heb ik toen voor deze woning gekozen.” Toch heeft ze ervoor gekozen om weg te gaan, hoewel ze van de ideale ligging geen afscheid neemt. Ze verhuist naar een woning in de buurt. “Ik ga samenwonen. Daarom heb ik wat meer ruimte nodig, en ik heb kleinkinderen waarvoor ik graag een logeerkamer zou willen inrichten.”

Open karakter
De woning is heel ruim ingedeeld, waardoor de woonkamer en keuken samen een grote kamer vormen. “Hierdoor heeft het appartement een heel fijn open karakter. De keuken is daarnaast comfortabel in gebruik door het keukeneiland wat er bij zit.” Toen Marcella hier kwam wonen heeft ze nog wel een kleine verbouwing gedaan. “Ik heb de ingang van de woning wat aangepast om meer ruimte creëren. Er waren meerdere deuren die je door moest om binnen te komen en dat was een beetje onnodig omdat het complex zelf ook al wat deuren heeft.” De entree van het pand bevind zich in een hal beneden. Je kunt hier zowel de trap als de lift nemen, wat het dus erg toegankelijk maakt. De voordeur brengt je direct in de woonkamer, waarbij je aan je linkerhand de keuken en aan je rechterkant het balkon vindt. 2x rechts af vind je de eettafelhoek met de ingang naar de slaapkamer, in de linkerhoek van de woonkamer bij de keuken vind je het toilet. Het appartement heeft een oppervlakte van 75 m2.

Lichtinval
De lichtinval is waar dit appartement zijn ontwerp maximaal in benut. “De meeste buren van mij hebben een Frans balkon, maar ik heb een balkon waar je buiten kunt zitten voorzien van schuifdeuren met een grotere lichtinval. Hierdoor heeft het appartement veel lichte ruimtes, met uitzondering van de toiletruimte.” Het balkon kijkt uit op meerdere historische torens in het centrum, zoals de Oostpoort en de Maria van Jessekerk.

Locatie
Ook de ligging van het appartement is zowel ideaal voor stadsliefhebbers, als wandelaars door het groen. “In het centrum van Delft heb je alles om de hoek zitten zoals horeca, winkels en cultuur. Daarnaast is het ook handig dat je vanaf hier heel snel naar de Delftse Hout fietst. Als hondenbezitter heb ik daar altijd veel gebruik van gemaakt.”

Het Complex
Voor Marcella is de veiligheid van het complex ook een fijne toevoeging. “We hebben hier een klein schermpje in de woning waarop je kunt zien wie er voor je deur staat.”

Kruisstraat 74, Delft
Vraagprijs is 349.500 k.k

Roepman Makelaardij
Molslaan 43
2611 RJ Delft
015 213 4134
www.roepman.nl

Finn Rekveldt
Meer berichten