<p>Een Flower Tower in Delft. (Foto: Jori Noordhoek)</p>

Een Flower Tower in Delft. (Foto: Jori Noordhoek)

(Foto: )

Flower Towers fleuren Delft op

DELFT- Het Ondernemersfonds, Bestuurlijk Overleg Binnenstad (BOB) en Stichting Centrum Management Delft (SCMD) zijn een samenwerking aangegaan om de heropening van de stad te vieren. Met zogeheten ‘Flower Towers’ is de stad op 40 plekken verfraaid met bloementorens.

Na de blauwe lopers die vorig jaar werden neergelegd door de hele stad, wilde de driehoek van organisaties weer iets doen voor de ondernemers in de hele stad. Nu Delft weer open gaat en er meer mogelijk wordt, wilden ze graag de stad opfleuren. Dit werden uiteindelijk de Flower Towers. Jori Noordhoek, die al eerder de ‘Hanging baskets’ aan lantaarnpalen organiseerde, hielp mee met het regelen en neerzetten van de Flower Towers. “Als ik gevraagd wordt om Delft mooier te maken doe ik dat graag”, aldus Jori. “Het plaatsen van de torens duurde het kortst. Het meeste werk zat hem in de gebiedsbepaling, met name in het centrum.”

Plaatsing
Voor het project spraken de driehoek van organisaties en Jori zelf veel met ondernemers en de gemeente over de plaatsing ervan. “We hadden natuurlijk te maken met looproutes en bijvoorbeeld terrassen van ondernemers. De Flower Towers moesten goed georganiseerd worden in de openbare ruimte, zodat het de stad nergens zou hinderen.”

Locaties en bloemen
De bloemen zijn dezelfde als degene die je vindt in de Hanging baskets, en ze worden goed verzorgd. “We werken met dezelfde leverancier die ze goed verzorgt. Sommige bloemen zijn wat later in bloei gegaan vanwege latere bestellingen, dus over twee weken staan op alle locaties de bloemen perfect in bloei.” De bloemen zijn op 66 locaties in zowel het centrum als in de wijken van Delft te vinden. Onder andere bij de Oude Kerk, Marktgarage en in de buurt van de Energieweg in Delft Zuid. Vooralsnog blijven de bloemen staan tot oktober.

Finn Rekveldt
Meer berichten