<p>Van links naar rechts: Johan Hermsen, Mari&euml;lle van der Spek, Ray Vis en Ronald Vis.&nbsp;</p>

Van links naar rechts: Johan Hermsen, Mariëlle van der Spek, Ray Vis en Ronald Vis. 

(Foto: KOOS BOMMELE)

Museumhotel zet Delftse meesters van nu centraal

DELFT- Luxury Apartments Delft heeft de directie van de Best Western museumhotels overgenomen. Met de overname wil Ronald Vis, van Luxury Apartments Delft, de Delftse kunst centraal stellen. “De Delftse meesters van toen vind je overal, maar de Delftse meesters van nu verdienen ook een podium om te exposeren.”, aldus Ronald Vis. “De lobby van het hotel kan volledig omgebouwd worden tot expositieruimte. Daarnaast zitten de gebouwen vol met andere kunst.”

Door Finn Rekveldt

De insteek met Delftse kunst is volgens Ronald Vis heel belangrijk voor het aanzien van de stad. “In het huidige tijdperk klinkt het misschien gek, maar voor dit project hebben we echt gekeken naar welke handen we allemaal moesten schudden om het mogelijk te maken. De kunst is daarin eigenlijk een onderdeel van allemaal prachtige dingen die er in Delft te vinden zijn.” De historische panden van het museumhotel dienen daarbij als het decor voor de visie die Ronald wilt presenteren.

Voor de Kunst
In de 3 gedeeltes van het hotel zijn meerdere soorten kunst te vinden. “In Residence heeft het hotel al kunst van een Portugese kunstenaar. Die heeft samen met De Proceleyne Fles een prachtige collectie heeft gemaakt die voor iedereen erg toegankelijk is.” Naar aanleiding van die insteek is Ronald verder gaan kijken naar welke Delftse kunstenaar hij in het hotel wilde exposeren. Hij kwam uit bij Johan Hermsen, een Delftse kunstenaar die bekend staat om zijn surrealistische stijl. “Hij is een absoluut toptalent. De surrealistische kunst die hij maakt vind ik echt heel mooi. Hij krijgt daarom ook van ons de ruimte om zijn werk te exposeren.” Er staan nu 15 schilderijen van een serie van 60 in het hotel. Voor Ronald springt er één schilderij echt uit. “Op dit schilderij zie je een groot schip het Delftse polderlandschap uitvaren. Dat is toch helemaal kicken. Delft als stad zit dan echt verwikkeld in de kunst.”

Delft als visitekaartje
De vorige eigenaar heeft het concept met de kunst in de hotels bedacht, maar Ronald Vis wil Delft hier ook als stad meer bij betrekken. “Ik ben heel blij dat we allemaal onderdeel van deze prachtige stad zijn. Daarom is het belangrijk om mensen van over de hele wereld naar Delft te krijgen. Dit kan voor de kunst zijn of misschien wel het avontuur dat deze eeuwenoude stad en zijn grachten de mensen kan bieden. “ Hierbij leeft bij Ronald de wens om van Delft weer een middelpunt van de regio te maken. Geen doorreisstad voor Amsterdamse toeristen, maar het promoten van de handelsnaam Delft. “Wat ik doe, en wat alle horeca en winkels hier doen is dat wij onderdeel zijn van het maken van de stad en alle schoonheid die Delft rijk is. Voor die visie wil ik mij hard maken.” Dat enthousiasme van Delft zie je wat Ronald betreft op elke hoek van de straat. “Loop maar eens een rondje, ook als je hier al lang woont. Je ziet zoveel mensen met passie een onderneming draaien of zich inzetten voor de stad. Dat zorgt echt voor een bruisende stad die je het liefst aan de hele wereld wilt laten zien.”

Finn Rekveldt
Meer berichten