<p>Mohammed (Delft voor Elkaar), Moen (Rode Feniks), Derrick (CANIDREAM), Harmen (Rode Feniks) en Angela (Cultuurhuis) (Foto: Esther de Cuijper)</p>

Mohammed (Delft voor Elkaar), Moen (Rode Feniks), Derrick (CANIDREAM), Harmen (Rode Feniks) en Angela (Cultuurhuis) (Foto: Esther de Cuijper)

(Foto: )

The Culture krijgt nieuwe bewoners

DELFT - De organisaties CANIDREAM, Cultuurhuis Delft, Delft voor Elkaar en Rode Feniks zijn alle vier druk bezig met verhuizen. Dat is niet toevallig, ze gaan namelijk met elkaar ‘samenwonen’ in The Culture, het wijkcentrum in de Buitenhof aan de Mozartlaan 670.

Cultuurhuis Delft kreeg in februari te horen dat hun locatie, op het voormalig terrein van voetbalclub Delfia, een vaccinatielocatie zou worden. “Dat was eerst schrikken”, vertelt Angela, “maar daarna zagen we het als een kans om samen met andere organisaties in de wijk uit te kijken naar een gezamenlijke plek.” Dit werd het wijkcentrum The Culture.

Samen
“De komende periode zijn we bezig met het opknappen en herinrichten van The Culture, dit verloopt in samenwerking met de buurtbewoners. De eerste grote gezamenlijke activiteit die we daarna met de vier organisaties organiseren is Burendag op 25 september”, vertelt Angela. “Dat wordt echt een spetterend feest met allerlei activiteiten voor jong en oud.” Maar ook deze zomer staan er al leuke plannen op de agenda. Zoals raplessen voor jongeren van 12 tot 16 jaar, inloop-ochtenden voor kinderen, muzieklessen en nog veel meer. Edinho Schmidt van CANIDREAM is hier enthousiast ook over: “De jongeren uit de Buitenhof hebben behoefte aan een plek waar zij samen kunnen komen. Passie voor muziek is iets dat zij delen en de opnamestudio geeft hen de mogelijkheid om zich daarin verder te ontwikkelen.” Alle activiteiten zullen ook aangekondigd worden in de Buitenhof Bruist Buurtkrant.
Heb jij een idee voor een activiteit of evenement? Neem dan contact op met één van de organisaties, ze komen graag met je in gesprek. “Initiatieven vanuit de wijk zijn hartstikke welkom! Samen kunnen we de wijk nog mooier maken”, geeft Moen Mangroe van buurtvereniging de Rode Feniks aan.

Cheyenne Toetenel
Meer berichten