Foto:

Verhalen van Delftse vrouwen in Prinsenhof

DELFT- Komende twee maanden organiseert Museum Prinsenhof Delft workshops, rondleidingen en ontmoetingen voor vrouwen in verschillende Delftse wijken. Hiermee wil het museum vrouwen inspireren, verbinden en hen uitnodigen hun verhaal of het verhaal van een vrouw die hen inspireert te delen.

De geschiedenis is niet compleet zonder de blik van vrouwen. Dat spreekt voor zich, maar is nog niet vanzelfsprekend. Daarom richt Museum Prinsenhof Delft dit jaar haar Delftse blik op vrouwen. Het museum kijkt door nieuwe ogen naar het verleden door de onderbelichte verhalen van vrouwen rondom Willem van Oranje te vertellen. Die verhalen werpen een nieuw licht op onderwerpen die vrouwen van alle tijden verbinden zoals liefde, succes, moederschap en rouw. Om vrouwen uit Delft te ontmoeten, te inspireren en met hen in gesprek te gaan, trekt het museum de stad in met verschillende gratis activiteiten.

Activiteiten in de wijk
Er zijn ook activiteiten die zich richten op een specifieke wijk. In Wereldparels, Moe’s Tuin Poptahof en Odensehuis de Linde Delft kunnen er tijdens een kop koffie, thee en wat lekkers ervaringen en verhalen worden gedeeld.

Stadsactiviteiten
In samenwerking met de VAK wordt er een online schrijfworkshop aangeboden, waarin je via een 7-stappenplan goede verhalen leert schrijven. Hiernaast zal er ook een stadswandeling genaamd ‘Delftse powervrouwen’ in samenwerking met het Gilde worden georganiseerd. De wandeling voert langs bijzondere en betekenisvolle plaatsen waarbij de gids vertelt hoe historische vrouwen uit Delft opkwamen voor hun rechten in een tijd waarin dat niet vanzelfsprekend was.

Afsluitende picknick 
Als afsluiting van het activiteitenprogramma organiseert Museum Prinsenhof Delft een zomerpicknick in de museumtuin. Tijdens de picknick kunnen vrouwen elkaar ontmoeten en met elkaar in gesprek, onder het genot van muziek, lekker eten en gezelligheid. Deelnemers kunnen zelf eten meenemen of voor 4 euro een picknickdoos bestellen.

De Delftse blik
De zomeractiviteiten maken onderdeel uit van het vierjarige project De Delftse blik, dat Museum Prinsenhof Delft afgelopen Internationale Vrouwendag lanceerde. Met De Delftse blik kijkt het museum met een nieuwsgierige en onderzoekende blik naar haar eigen collectie. Vanaf 1 oktober zijn verhalen van de vrouwen van toen en nu te zien in de presentatie Blikverruimers. Meer info over inschrijvingen vind je op de site: prinsenhof-delft.nl.

Meer berichten
 
CustomHtml_1