<p>Dennis Glasbergen tekent zijn contract als nieuwe hoofdtrainer van DVC</p>

Dennis Glasbergen tekent zijn contract als nieuwe hoofdtrainer van DVC

(Foto: )

Dennis Glasbergen nieuwe hoofdtrainer DVC

DELFT- De taak van hoofdtrainer bij de selectie van DVC zal vanaf volgend seizoen worden vervuld door DVC veteraan Dennis Glasbergen. Glasbergen is al lang actief bij meerdere voetbalclubs bij de training van de jeugd in onder andere de leeftijdsgroep tussen 16 en 23 jaar. Zelf speelt hij al 2 jaar bij de veteranenploeg van DVC.

Glasbergen behaalde eind 2020 zijn TC3 III opleiding. Vanwege zijn ervaring met het trainen van de jeugd van Wippolder, Docos en DVC, werd Dennis door voorzitter Ronald de Vreede gevraagd om hoofdtrainer te worden. “Mijn trainingswijze is vaak niet helemaal wat mensen gewend zijn, het eerste wat ik doe is het aanpakken van de discipline en kijken naar de basis waar je je team verder op wil bouwen.” Hierin wil Glasbergen de handen ineenslaan met de jeugd van DVC. “We merken nu dat best wat mensen in de selectie hier soms maar kort spelen. Daarom is het erg belangrijk om de jeugd erbij te betrekken. Ik wil ook in de voorbereiding 5 jeugdspelers betrekken bij de trainingen van het eerste.”

Toekomst
Glasbergen wil zijn ervaring in de hoofdklasse meenemen naar de selectie voor de 4de klasse. “Het is van belang dat we met een fitte groep op het veld staan straks. In de 4de klasse zijn er maar weinig ploegen die enorm fit zijn, en daar valt dus winst in te halen. Wat ik leuk vind is dat je nu al na de eerste gesprekken met de jongens merkt dat er heel veel motivatie is voor het komende seizoen.” Glasbergen zal geassisteerd worden door Peter Neeskens, die al verschillende rollen bij DVC vervuld heeft. Dit is volgens Dennis een gedroomde samenwerking. “Wij hebben vroeger samen in de selectie gespeeld, en toen al afgesproken dat we een keer samen een team zouden willen trainen. Dus toen ik gevraagd werd, was het eigenlijk een één-tweetje.” Dennis heeft een contract voor 1 jaar, hierna zal worden bekeken of zijn contract verlengd zal worden.

Meer berichten