Restaurant Kruydt aan de Beestenmarkt
Restaurant Kruydt aan de Beestenmarkt

Restaurant Kruydt brengt specialiteitenmenu terug

Algemeen

DELFT- Tijdens de lockdown bracht Restaurant Kruydt de culinaire gerechten naar de woonkamer met ‘Kruydt voor thuis’. Dit bleek een groot groot succes. Nu de terrassen weer open zijn voor diner gaat Kruydt weer doen waar ze in Delft om bekend staan; het specialiteitenmenu.

“Tijdens Kruydt voor thuis en de eerste weken na de heropening van de horeca hebben we gemerkt dat veel gasten ons vertrouwde specialiteitenmenu met meerdere gangen erg miste.” aldus Dennis Vos, bedrijfsleider bij Kruydt. De afgelopen weken werkte Kruydt met een aangepaste kaart, die beter aansluit bij de beperkingen wat betreft de openingstijden. Vanaf deze week komt het specialiteitenmenu terug in combinatie met de mogelijkheid om te reserveren.

Specialiteitenmenu
“Het specialiteitenmenu wordt afgesteld op het seizoen, waarbij we met onze leveranciers kijken welke product het beste dagvers bereid kunnen worden in deze tijd van het jaar. Op dit moment zitten we bijvoorbeeld in de lamsvlees en aspergeperiode. De opties voor het menu staan voor 1,5 week a 2 weken vast.” Bij dit kenmerkende menu kun je zelf je voorkeuren aangeven wat betreft allergenen of speciale wensen.

Wijn
Tijdens de lockdown heeft het personeel van Restaurant Kruydt niet stilgezeten. Onder leiding van sommelier Youri Thebes breidde het personeel hun wijnkennis flink uit. “De wijnkaart wordt beheerd door sommelier Youri, die met zijn expertise als wijndocent wijnen over heel de wereld uitkiest bij de gerechten die het keukenteam bereiden. Op dit moment is Youri bezig met zijn Magister Vini, het hoogste haalbare diploma op wijngebied in Nederland. In het hele land zijn er slechts 16 wijnkenners die deze titel dragen.” Meer info vind je op hun website; Kruydtvoorthuis.nl