De medewerkers van het Delft Convention Bureau en Delftse congrespartners staan klaar om de bezoekers van Event Summit te ontvangen!
De medewerkers van het Delft Convention Bureau en Delftse congrespartners staan klaar om de bezoekers van Event Summit te ontvangen!

Stad Delft aanwezig op Fieldlab event

Algemeen

DELFT - Op donderdag 20 mei vertegenwoordigde het Convention Bureau Delft van Delft Marketing de stad Delft op EvenSummit 2021; de grootste, eendaagse vakbeurs voor de evenementenindustrie in Nederland. De beurs vond plaats in de Jaarbeurs in Utrecht als Fieldlab testevenement, uiteraard onder strikte voorwaarden. 

Met de Delftse deelname wil het Convention Bureau Delft bij organisatoren van zakelijke meetings de zichtbaarheid van Delft als congres- en evenementenstad vergroten. “Zakelijke evenementen in Delft zijn belangrijk omdat ze bijdragen aan de branding van de stad als stad van technologie en innovatie. Bovendien geven congresgangers ook een economische impuls aan de stad; ze geven geld uit aan vervoer, verblijf, horeca en een cadeautje voor thuis. En bij een goede ervaring komen ze in hun vrije tijd nog eens terug met partner, gezin of vrienden”, aldus Ingrid Rip van het Delft Convention Bureau. Evelien van der Kruit, directeur van het Delft Convention Bureau ziet veel mogelijkheden voor Delft als congreslocatie: ”Met unieke en authentieke congreslocaties op loopafstand van elkaar is Delft bij uitstek geschikt voor middelgrote congressen. En juist in deze tijd kan de zakelijke bezoeker bijdragen aan het herstel van de bezoekerseconomie. Deze beurs biedt de kans om Delft bij de juiste doelgroep als congresstad te promoten.”

Delfts straatje
Behalve het team van het Delft Convention Bureau waren op de beurs de volgende Delftse congrespartners aanwezig: DOB-Academy, de Bierfabriek Delft, WestCord Hotel Delft, Royal Delft, Art Centre Delft, Theater De Veste, Pathé Delft, Oude & Nieuwe Kerk, Museum Prinsenhof Delft en Museumhuis Lambert van Meerten. Op initiatief van het Delft Convention Bureau vertegenwoordigden zij de stad en ontvingen zij de beursgangers in een kenmerkende Delft-straat die Delfts Blauw en technologie ademt. Donderdag startte het Delft Convention Bureau ook met de campagne #HerOntdekDelft. Deze campagne is gericht op de zakelijke markt.