Lisette Sluimer (44) (Foto: Koos Bommelé)
Lisette Sluimer (44) (Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Hemd van het lijf: Lisette Sluimer

Algemeen

Lisette Sluimer (44) is Docent Lichamelijke opvoeding bij Stanislas Dalton Delft. Nu neemt ze het initiatief voor een goede doelen actie.

Waarom ben je hier gefotografeerd?
Ik heb mij laten fotograferen in de natuur. Dit sluit namelijk mooi aan bij het goede doel EarthToday van onze sponsoractie.

Wat houdt de actie precies in?
Het idee is ontstaan toen ik met een vriendin thuis aan de eettafel zat. Ze vertelde over de organisatie EarthToday en wat zij doen voor de bescherming van de aarde. Ik zag dat wel als een goeie combinatie met onze jaarlijkse sponsorloop. Vorig jaar ging die niet door vanwege corona, dus ik heb nu een alternatief bedacht; Een sponsorloop met een app die het aantal stappen bijhoudt.

Hoe werkt het systeem met stappen?
De app meet het aantal stappen wat je op een dag zet. Op die manier kan elke leerling het op elk gewenst moment uitvoeren. Ik heb toen wat gegoogeld en kwam op de app ‘WeFitter’. Zij waren meteen enthousiast en hebben ervoor gezorgd dat de app volledig is afgesteld op de challenge. Nu kan elke klas zien hoeveel stappen ze collectief en individueel hebben gezet, het doel van de challenge is 5000 stappen per dag. Hiermee is het tegelijkertijd ook een ontzettend goede motivatie voor de leerlingen om meer te bewegen. Als je 10 minuten wandelt, heb je al 1000 stappen binnen. In combinatie met het wedstrijd aspect motiveert dit de leerlingen nog meer om geld binnen te halen.

Wat is EarthToday voor doel?
EarthToday beschermt de aarde. Ze doen veel aan bewustwording over hoe het gaat met de aarde en hoe we er beter mee om kunnen gaan. Voor elke 1,20 euro beschermen ze één vierkante meter grond. Vond dit doel ook wel goed omdat het erg relevant is voor de kinderen die ik lesgeef.

Hoe vaak doen jullie sponsorloop?
Voor mij is dit de eerste keer dat ik het organiseer. Het is standaard bij onze school om jaarlijks een sponsorloop te organiseren. Het alternatieve idee van de app heb ik wel echt zelf bedacht.

Hoe gaan jullie op zoek naar sponsoren?
Ik heb sponsorkaarten bij alle collega’s in het postvak gelegd. Daarnaast kunnen leerlingen zelf met het kaartje sponsoren werven. Als er nog sponsoren zijn die zich willen aanmelden, kunnen ze vanzelfsprekend gewoon meedoen. Op 2 juni begint de challenge en dit duurt tot 11 juni.

Wat zou je doen als burgemeester van Delft?
Ik zou de jeugd nog meer willen stimuleren om te sporten en gezond te leven.