Afbeelding

Gezinnen in hun kracht helpen, dat kan vanuit Humanitas Home-Start!

Algemeen

DELFT - Een alleenstaande moeder huurt, door woningnood in Den Haag, een duur huis in Delft. Het huisje is erg klein en drie hoog in een stad wonen die ze niet kent valt zwaar. De vrijwilliger van Humanitas ondersteunde Irene ruim een jaar.

Irene kwam bijna niet buiten door alle trappen op en af te moeten, net moeder geworden, bekkeninstabiliteit klachten en coronatijd. De goede beschermingsgevoelens voor haar baby maakten het haar ook niet gemakkelijk om er op uit te gaan. Met familie heeft ze vooral skypend contact en soms ging ze er een weekend heen. Maar reizen met een baby is niet eenvoudig. In Delft leeft ze daardoor erg geïsoleerd. Met de vrijwilliger heeft ze gelijk een klik.

Vrijwilliger
De vrijwilliger luistert vooral naar al haar bezorgdheden en al die verhalen over leuke momentjes met de baby. De vrijwilliger bemoedigt haar in het aanpakken van juridische problemen en het zoeken naar een passend huis. Verder haalde de vrijwilliger Irene over naar buiten te gaan en zo hebben ze heel wat afgewandeld in coronatijd. Irene kwam weer onder de mensen en leerde Delft beter kennen. Zo werd het contact met de vrijwilliger minder nodig. Irene kan en wil ook aan de moedergroep in Delft gaan deelnemen. Irene voelt zich weer mens en heeft geen woorden voor de positieve impact die de ondersteuning op haar heeft gehad en de vrijwilliger is blij dat ze dit voor haar kon betekenen.

Vrijwilliger worden?
Meer informatie over Home-Start in Delft? Coördinator Ina Gebuijs is bereikbaar via:
06-12461090
i.gebuijs@humanitas.nl
www.home-start.nl
www.humanitasdelft.nl