De Carver is er in een personen- en een cargo-uitvoering
De Carver is er in een personen- en een cargo-uitvoering (Foto: )

Iets nieuws op het gebied van mobiliteit: de Carver

Delft - Kleyweg Automotive in Den Hoorn heeft een bijzondere occasion in de aanbieding: de Carver. “Een hele nieuwe vorm van mobiliteit”, aldus eigenaar Johan van der Plaat.

Kleyweg Automotive heeft wel vaker bijzondere auto's tussen de veertig á vijftig occasions die het bedrijf doorgaans in de aanbieding heeft. Maar de Carver is wel een hele bijzondere. En niet alleen omdat die nog nagenoeg nieuw is: “Dit is een hele nieuwe vorm van mobiliteit”, aldus Johan. “De Carver is een volledig elektrisch voertuig op drie wielen. Helemaal aangepast aan de eisen van de moderne tijd op het gebied van gemak en milieu-impact. Bij uitstek geschikt voor stadsvervoer en voor woon-werkverkeer op de middellange afstand.” De Carver is geen auto, maar een 45-kilometer voertuig. “Je mag er dus in rijden vanaf scooterrijbewijs, en de regels voor scooters en brommers zijn van toepassing”, legt Johan uit. “Rijden in de Carver geeft echt een 'motorfietsgevoel' omdat het voertuig meehelt in de bochten. Dat vrije gevoel kun je nog extra benadrukken door er een cabrio van te maken: dak en zijramen zijn te verwijderen. Rijden met de wind in je haren! Maar als het slecht weer is zit je droog en warm.
De standaard Carver is een tweezitter, maar er is ook een Cargo uitvoering met 500 liter laadruimte: "Perfect voor bijvoorbeeld bezorgers in de binnenstad. De Carver heeft een actieradius van 100 kilometer en is eenvoudig op te laden via het eigen stopcontact (geïntegreerd in de auto) of, met een adapter, aan een openbare laadpaal. De volledig elektrische uitvoering maakt de Carver stil, schoon en onderhoudsvriendelijk. "Ook ideaal voor de zakelijke rijder”, meent Johan. "Huisartsen, bezorgers, makelaars, iedereen die in en buiten de bebouwde kom vlot en makkelijk wil rijden zonder parkeerproblemen en emissie. Ook verschillende fiscale regelingen maken de Carver ideaal voor ondernemers.”

Meer weten over de Carver? Kijk op www.autoskleyweg.nl onder het kopje 'Carver'. Toch liever een auto? Kleyweg Automotive heeft altijd een ruime collectie Bovag Occasions op voorraad. Maak snel een afspraak op de website!

Meer berichten