<p>Foto: Red Bullet</p>

Foto: Red Bullet

(Foto: )

Focus 50 Years voert je mee naar de hoogtijdagen uit de vaderlandse rockmuziek!

DELFT - Onlangs werd de muziekbox Focus 50 Years (Anthology 1970 - 1976) bij mij bezorgd. Ik had er al enige tijd naar uitgekeken. Met negen CD’s en twee DVD’s heb je wel wat in handen. Een echte eyecatcher ook die met veel zorg is samengesteld. Dit kun je ook wel aan de samensteller van de box - journalist Wouter Bessels - overlaten. In samenwerking met Red Bullet werd een memorabele box samengesteld die zijn weg naar de vele fans inmiddels volop heeft gevonden en uiteraard ook in de Delftse muziekzaken verkrijgbaar is. Bessels kennen we ook als samensteller van het Magnum Opus ‘The Complete Jan Akkerman’ met maar liefst 26 CD’s en andere fraaie muziekproducties.

Door Martin Reitsma

Virtuoos meestergitarist Jan Akkerman en muziekminnend Delft hebben wel een klik met elkaar. Zijn band Focus was ook in Delft erg populair vanaf de jaren zeventig. Jan Akkerman speelde in 1998 nog samen met het Pink Project op de Delftse Markt. Begin vorig jaar zagen we Akkerman terug tijdens de Sticky Fingers Tour in Theater de Veste waar hij met onder meer Rob Winter, Bert Heerink en de Bombita’s de planken uit het podium speelde.

Materiaal
Naast de muziek- en beelddragers bevat deze box ook een boekje, een waar genot om te lezen. Boeiende informatie, pakkende foto’s en meeslepende verhalen. Veel kwaliteit voor een bescheiden prijsje van rond de 45 euro. Dat alles Engelstalig geschreven is tekent de grootheid en wereldwijde bekendheid van Focus. De box zal dan ook in het buitenland grif aftrek vinden. Naast de prachtige muziek van Focus zien we ook boeiend beeldmateriaal. De twee DVD’s bevatten meer dan vier uur audiovisueel materiaal uit de archieven van wereldwijde tv-omroepen, plus de eerste officiële en langverwachte release van ‘Focus At The Rainbow’ concertfilm uit 1973, zorgvuldig geremasterd van de originele 16 mm film.

Akkerman
Natuurlijk is dit artikel niet compleet zonder reactie van de meester zelf. Jan Akkerman laat me weten: “Het is een mooie box samengesteld door Wouter Bessels met prima materiaal en een merkwaardige periode in de muziek waar ik ook deel van ben geweest. Nu staat het ver van me af maar toch kijk ik terug op een mooie periode.”
Ik sluit me volledig aan bij de woorden van Jan Akkerman en beveel deze prachtbox dan ook van harte aan.

Cheyenne Toetenel
Meer berichten