Foto:

Shary-An zet zich in voor kinderen in armoede

Shary-An, bekend van The Voice of Holland en Expeditie Robinson, is de nieuwe ambassadeur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland. “Ieder kind verdient een podium ongeacht waar je vandaan komt of hoeveel geld je ouders hebben,” vindt Shary-An. Het fonds betaalt de contributie of het lesgeld zodat kinderen uit gezinnen met weinig geld ook mee kunnen blijven doen met sport en cultuur. 

Het belang van sport en cultuur voor kinderen
Shary-An is opgegroeid in Den Haag, en weet als geen ander hoe het is om op te groeien in een gezin waar minder geld is voor sport en cultuur. In haar jeugd was ze vaak buiten te vinden waar ze voetbalde met haar broers en kinderen uit de buurt. Volgens haar is sport de manier waarop kinderen leren samen werken. Via een stichting kon ze zang- en theaterlessen gaan volgen. Hier ontdekte ze dat ze iets bijzonders kon. Maar juist het plezier beleven aan sport en cultuur als kind staat Shary-An nog goed bij. “Ik ben ambassadeur geworden, omdat ik vind dat ieder kind een podium verdient. Voetbal, theater, zingen, drumlessen, wat dan ook, ieder kind verdient het om mee te doen. Ongeacht waar je vandaan komt of hoeveel geld je ouders hebben. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt deze kinderen en daar zet ik me graag voor in! Er zijn nog veel te veel kinderen die niet mee kunnen doen.” “Sport en cultuur betekent alles voor mij, het is wat ik doe. Juist nu het niet kan merk ik hoe erg ik het mis en hoe belangrijk het voor me is. Het heeft me gemaakt tot wie ik ben. Dat gun ik ieder kind.”

Gelijke kansen voor ieder kind
Voor Shary-An staat het vast dat elk kind een podium verdient. “Een podium biedt een kind de kans op ontwikkeling. Het ontplooien van waar ze goed in zijn, maar ook het onder de mensen zijn. Dat een kind daar onderdeel van mag zijn en mee kan komen met de groep is erg mooi”, zegt ze hier zelf over. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur biedt ieder kind de mogelijkheid om mee te doen aan sport en cultuur, ongeacht waar je vandaan komt. Juist dat spreekt de nieuwe ambassadeur erg aan. Het is een boodschap waar ze graag achter staat en verder wil uitdragen.

Ook meedoen?
Gezinnen die tijdelijk of langdurig weinig inkomen hebben, roept Shary-An samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur op om te vragen om hulp. Het fonds betaalt dan de contributie of het lesgeld voor de kinderen en jongeren. Gezinnen kunnen via een intermediair zoals een leerkracht, buurtsportcoach of schuldhulpverlener een aanvraag doen. Kijk voor de mogelijkheden op www.jeugdfondssportencultuur.nl/zuid-holland

Cheyenne Toetenel
Meer berichten