<p>Finalist van Misters of The Netherlands, Matteo Rizzo in de Delftse Hout (Foto: Koos Bommel&eacute;)</p>

Finalist van Misters of The Netherlands, Matteo Rizzo in de Delftse Hout (Foto: Koos Bommelé)

(Foto: KOOS BOMMELE)

Hemd van het Lijf: Matteo Rizzo

Matteo Rizzo doet mee aan Misters of The Netherlands 2021. Na een traject van 7 maanden vol fotoshoots staat hij zaterdag 1 mei in de finale.

Waarom ben je hier gefotografeerd?
“Het is een natuurgebied waar ik vaak hardloop omdat het zo dichtbij ligt waar ik woon.”

Hoe ben je op het punt gekomen om mee te doen aan Misters of The Netherlands (MOTN)?
“Iets langer dan een jaar geleden kreeg ik een privébericht via Instagram van MOTN zelf. Ik dacht eerst dat het nep was, maar heb uiteindelijk toch ja gezegd. Vanwege corona vond de casting-dag in september 2020 plaats.”

Op welke criteria werd je gescout?
“De organisatie van MOTN legt meerdere Instagram accounts naast elkaar en kijkt dan naar die van jou om te zien of je er qua uiterlijk het meest uitspringt. Dan nodigen ze je uit voor zo’n casting dag met 250 andere jongens. Uiteindelijk worden daarvan 40 mannen uitgekozen voor de competitie.”

Hoe gingen de fotoshoots?
“Toen ik werd gevraagd had ik nog geen enkele ervaring met modellenwerk. Mijn Instagrampagina was vooral voor vrienden. Pas nadat ik door de casting-dag heen was gekomen ben ik mij gaan focussen op fotoshoots. De eerste fotoshoot was daarom ook best lastig, omdat ik niet goed wist welke poses ik moest aannemen en de andere jongens veel meer ervaring hadden. Het belangrijkste was om mijzelf te blijven tijdens die shoots.”

Waarom is dat zo belangrijk voor je?
“Ik denk dat je daar heel goed je kracht uit kan halen. Als ik in de finale sta win ik liever door mijzelf te zijn dan mij voor te doen als iemand anders. MOTN is ook meer dan alleen je uiterlijk. Je moet ook je persoonlijkheid laten zien.”

Welk onderwerp is voor jou belangrijk?
“Duurzaamheid. Omdat ik zelf een ontwerpersbureau heb, ben ik vooral bezig om op dat gebied de klimaatopgave te bewerkstelligen. Hiernaast probeer ik positiviteit uit te dragen.”

Hoe gaat de verkiezing?
“Na 7 maanden voorbereiding is deze zaterdag de finale. Dat begint met 31 man en wordt door verschillende rondes steeds kleiner. Uiteindelijk is er een top 5 waaruit de winnaar wordt gekozen. Die mag naar de Filipijnen om Nederland te vertegenwoordigen.”

Wat zou je doen als burgemeester?
“Ik zou inzetten op de vergroening van steden. Delft is al best groen, maar het kan echt nog groener, zeker bij nieuwbouwhuizen.”

Finn Rekveldt
Meer berichten