Conservator Suzanne Klüver van Museum Prinsenhof Delft met een porseleinen theepot uit haar eigen keukenkastje (Foto: Marco Zwinkels)
Conservator Suzanne Klüver van Museum Prinsenhof Delft met een porseleinen theepot uit haar eigen keukenkastje (Foto: Marco Zwinkels) (Foto: )

Zoektocht naar porselein met een verhaal van Delftenaren

DELFT - Museum Prinsenhof Delft roept inwoners van Delft op om thuis in hun kast op zoek te gaan naar een porseleinen voorwerp met een bijzonder verhaal. Het mag een mooi erfstuk zijn, maar ook een alledaags voorwerp. Het gaat om de persoonlijke anekdote.

De voorwerpen met de mooiste verhalen krijgen een plek in de speciale mini-tentoonstelling ‘Porselein uit je kast’ die onderdeel wordt van de tentoonstelling ‘Jingdezhen. 1000 jaar porselein’. Aanmelden kan tot en met woensdag 12 mei door naam en telefoonnummer te mailen aan info-prinsenhof@delft.nl.

Jingdezhen
Al 1000 jaar lang wordt er in de Chinese stad Jingdezhen porselein gemaakt. Ook nu nog is deze stad hét centrum van de porseleinproductie. Veel porselein dat vandaag de dag in de winkel wordt gekocht, is in Jingdezhen gemaakt. De kans is groot dat veel mensen porselein uit China in huis hebben staan, In een keukenkastje, op de vensterbank of op een tafel. Daarom roept Museum Prinsenhof Delft Delftenaren op om thuis op zoek te gaan naar porselein met een speciaal verhaal en om dit verhaal te delen.

Hoe verder?
Na aanmelding neemt het museum contact op voor een afspraak in het museum. Tijdens de afspraak zal conservator Suzanne Klüver het meegenomen voorwerp bekijken en vertellen of het uit China komt en zal een museummedewerker het bijbehorende verhaal noteren. De afspraak vindt plaats conform de richtlijnen van het RIVM.

Tentoonstelling
De mooiste verhalen krijgen een plek in het museum. Ook mensen uit de buurt van Delft kunnen meedoen. ‘Porselein uit je kast’ zal van 10 juli 2021 tot en met 16 januari 2022 te zien zijn.

Meer berichten