<p>De Maxima&rsquo;s lanceren op Koningsdag een nieuwe clip van hun Den Hoornlied door het Huiskamer Orkest &nbsp;</p>

De Maxima’s lanceren op Koningsdag een nieuwe clip van hun Den Hoornlied door het Huiskamer Orkest  

(Foto: )

Nieuwe clip Den Hoornlied op Koningsdag

DEN HOORN - Twintig jaar geleden hebben de Hoornse Maxima’s hun lied over Den Hoorn voor het eerst gespeeld op Koninginnedag. Omdat het muzikale leven volledig stil ligt hebben ze een oproep gedaan aan muzikanten en zangers om vanuit de huiskamer zelf een versie van het lied op te nemen.

Gewoon met een mobieltje. Het aantal inzending was groot en zeer divers. Zo kon er een Huiskamer Orkest gevormd worden met o.a. een doedelzak, draaiorgeltje en een schoolklas. De burgemeester van Midden Delfland speelt het lied op het kerkorgel van Den Hoorn. Het niveau liep uiteen van beginner tot conservatorium. Het Den Hoornlied wordt in deze nieuwe versie gespeeld en gezongen door meer dan 50 mensen. Iedereen heeft een plekje in de videoclip gekregen. Op Koningsdag is het nummer te zien via de social media.

Er zijn circa 40 filmpjes ingezonden. In totaal 25 bijdragen van muzikanten. 2 drummers, 1 basgitaar, 1 kerkorgel, 1 draaiorgel, 2 accordeons, 1 ukelele, 1 piano, 1 viool, 1 tuba, 7 gitaren, 1 saxofoon, 2 trombones, 2 trompetten, 1 doedelzak, 1 complete band en een doventolk. En tot slot 51 zangers/zangeressen en een klas schoolkinderen en de DIOS dames selectie.

Meer berichten