<p>Martin Reitsma en John Meijer </p>

Martin Reitsma en John Meijer

(Foto: )

Muziekblad OOR start samenwerking met filmduo Meijer & Reitsma

Muziekblad OOR, muziekjournalist Martin Reitsma en cineast-muzikant John Meijer zijn afgelopen donderdag een samenwerking met elkaar aangegaan. Hierdoor krijgen ook hun Delftse popdocumentaires een groot en landelijk platform.

Het prestigieuze muziekblad heeft onder meer interesse in de muziekspecials van het duo over de Delftse band Alquin, Robert Jan Stips, Hilde Marchal& The Rainbow Train, Tee-Set - After Tea en de Sticky Fingers Tour in Delft met Jan Akkerman, Bert Heerink, Rob Winter en de Bombita's. Voorts komt er een compilatiespecial. Deze zullen dan ook de komende tijd per special te zien zijn op de website van OOR.
Met hoofdredacteur OOR 'Koen Poolman' en redacteur Thomas Snoeijs zal het samenwerkingsformat verder worden uitgewerkt. OOR prijst de samenstelling en inhoud van deze popspecials met daarin aandacht voor de historie, successen, muzikale erfgoed en betekenis van deze bands en artiesten voor de Nederlandse popmuziek.
De kwalitatieve lat ligt hoog bij OOR om in aanmerking te komen voor samenwerking met hen. Het is dan ook een fraaie erkenning voor het filmduo dat veel tijd en creativiteit stopt in hun specials. John Meijer, die de montage en samenstelling voor zijn rekening neemt, is soms wel 50 uur bezig met één special. Reitsma doet de interviews, draagt ideeën en schrijft de teksten. Samen doet het duo de research. Ook Meijer is content met deze positieve ontwikkeling en noemt het zelfs de kroon op het werk, een waardering die motiveert en inspireert waarbij hij opmerkt: 'ik drumde vroeger in bands als White Pointer, Toby Collar en de band Renée, we scoorden diverse top 40 hits met onder meer ‘High Time He Went’ en ‘Whole Lotta Shakin Going On’. Om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen binnen de popmuziek kocht ik muziekblad OOR.

Martin Reitsma sprak vrijdagochtend Robert Jan Stips die hem vertelde: “Op 12 juni verschijnt er een bijzondere Supersister dubbel-lp ter gelegenheid van Record Store Day 2021. 'The Sound Of Music' (The First 50 Years) is de eerste complete Supersister verzamel LP van na 2000 met een greep uit de gehele carriere van de band, van Present From Nancy uit 1970 tot en met Retsis Repus uit 2019.”

De dubbel LP is samengesteld onder supervisie van Robert Jan en verschijnt in een gelimiteerde oplage van 1500 stuks op gekleurd vinyl. The Sound Of Music is op 12 juni exclusief te koop bij de deelnemende Record Store Day winkels. Deze winkels zijn te vinden op www.recordstoreday.nl

Meer berichten