<p>Coronaplein.nu is een digitaal platform waar mensen met Long Covid terecht kunnen voor informatie, advies en lotgenotencontact.</p>

Coronaplein.nu is een digitaal platform waar mensen met Long Covid terecht kunnen voor informatie, advies en lotgenotencontact.

(Foto: )

De juiste zorg bij Long Covid via Coronaplein.nu

DELFT - Mensen met langdurige klachten na corona - ook wel Long Covid genoemd - kunnen vanaf heden terecht op het vernieuwde patiëntenplatform Coronaplein.nu. De vernieuwde site is een doorontwikkeling van coronalongplein.nl, waar mensen met Long Covid sinds mei vorig jaar terecht kunnen voor informatie, advies en lotgenotencontact. Dit digitale platform is een initiatief van het Longfonds in samenwerking met de Long Alliantie Nederland (LAN). Inmiddels hebben al meer dan 1 miljoen unieke bezoekers gebruik gemaakt van het platform. "Met het vernieuwde Coronaplein.nu willen we ervoor zorgen dat een nóg grotere groep coronapatiënten eerder en gerichter zijn weg vindt naar de juiste zorg”, zegt directeur Michael Rutgers van het Longfonds. De informatie op Coronaplein.nu is verbeterd en verbreed naar andere veel voorkomende aandoeningen na corona. "Via onderzoek op coronalongplein is inmiddels duidelijk geworden dat corona een systeemziekte is die effect heeft op meerdere organen”, zegt Michael Rutgers. "Wat we zien is dat patiënten bijna nooit met alleen longklachten kampen, maar ook met diverse andere medische en psychosociale uitdagingen. Daarom werken we nu samen met verschillende patiëntenverenigingen en gezondheidsfondsen, waaronder de Hersenstichting, Harteraad en reuksmaakstoornis.nl, zodat we mensen nog persoonsgerichter advies kunnen geven en van informatie kunnen voorzien.” Om mensen met langdurige klachten na corona meer ondersteuning te bieden in hun persoonlijke situatie introduceert Coronaplein.nu een chatfunctie, gefaciliteerd door Zilveren Kruis alarmcentrale Eurocross Assistance. Bezoekers kunnen daar dagelijks live hun vragen stellen aan ervaren verpleegkundigen. Doe mee via www.coronaplein.nu.

Martijn Linthorst
Meer berichten