Afbeelding

Delvenaar in beeld: Ed Mos (67)

Algemeen

Wat doet u hier vandaag in de Binnenstad?
"Ik moest even wat boodschappen doen. Ik heb onder andere wat lekkere taartjes gehaald, af en toe moet er gewoon wat gevierd worden. En verder heb ik net, in het zonnetje, een kop koffie gedronken."

Wat was uw nieuws van de afgelopen week?
"Dat ik mijn uitnodiging binnen heb voor mijn eerste vaccinatie, daar ben ik onwijs blij mee. Want dat betekent dat de tweede ook gepland staat en dat vind ik erg fijn zo voor de zomervakantie"

Wie zou u graag nog een keer ontmoeten?
"Mijn moeder zou ik nog wel een keer willen ontmoeten, zij is in 2013 gestorven. Vroeger zei iedereen altijd dat ik veel op mijn vader leek, maar nu ik ouder word, lijk ik volgens velen toch meer op mijn moeder. En daarom zou ik haar graag nog een keer zien, om natuurlijk met haar te knuffelen, maar er ook achter te komen, waarin ik dan zo op haar lijk."

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
"Dat zijn er heel veel! De Markt vind ik bijvoorbeeld een hele speciale plek, maar het Doelenplein is ook een fijne plek om op het terras te zitten. Weet je, ik zeg gewoon de hele Binnenstad. Ja, de hele binnenstad is mijn favoriete plek in Delft."

Wat zijn uw plannen voor komend weekend?
"Ik ben bezig met het opzetten van een stichting, dus daar zal ik komend weekend veel aandacht aan besteden. Het idee is, dat ik muziek uit de15e eeuw wil terug brengen. En daar moet dus een plan voor worden geschreven, dat wil ik dit weekend gaan doen."