We zijn veranderd, maar even vitaal”, vertelt therapeut en trainer Michèl de Zwart. (Foto: PR)
We zijn veranderd, maar even vitaal”, vertelt therapeut en trainer Michèl de Zwart. (Foto: PR)

Centrum NLD3 transformeert naar een nieuwe gedaante

Algemeen

DELFT – Nu het pand aan Nieuwe Langedijk 3, waar het centrum steeds gevestigd was, definitief van eigenaar is gewisseld, verliest Centrum NLD3 de verbinding met de locatie die het centrum zijn naam gaf. Maar Centrum NLD3 verdwijnt niet van het toneel, het heeft alleen een gedaanteverwisseling ondergaan. 

“We zijn veranderd, maar even vitaal”, vertelt therapeut en trainer Michèl de Zwart. “Vanuit een fysieke organisatie zijn we nu toegegroeid naar een netwerk van trainers en therapeuten die ieder op hun eigen locatie werken.” Michel en zijn netwerk houden de oorspronkelijke visie van Centrum NLD3 in ere: samenwerking bij persoonlijke en relationele ontwikkeling en groei vanuit verschillende disciplines en het samenbrengen van reguliere en complementaire vormen van therapie, trainingen en, dat is nieuw, retraites.

Samen
Hoewel de deelnemende therapeuten dus niet meer op één locatie te vinden zijn, werken ze wel intensief samen: “Dat is onze samenbindende factor; dat we elkaar kennen en naar elkaar doorverwijzen als wij zelf begrensd zijn in wat we voor onze cliënten kunnen betekenen.” Naast ‘oudgedienden’ Michèl de Zwart (ervaringsgerichte therapie en coaching) en Marian Damshuizen (ontspannings- en therapeutische massage) is het netwerkteam van Centrum NLD3 uitgebreid met Nicky Bosman (psychologische ondersteuning), Joline Snel (manuele therapie) en Anja van Leeuwen (cranio sacraal therapie). Debby Hooijmans versterkt ons team van trainers. Zij geeft yogalessen. We richten ons op Delft en omstreken.

Trainingen 
De therapeuten hebben ook tijdens coronatijd hun werk voortgezet. Een aantal van hen hebben hun dienstverlening zelfs uitgebreid met beeldbellen. Helaas was dat wat betreft de trainingen en cursussen anders. “Veel ervan hebben we moeten cancelen”, vertelt Michèl. “Maar nu er weer versoepelingen komen, hebben we goede hoop dat we onze trainingen en retraites langzaamaan weer kunnen gaan aanbieden.” De eerste trainingen staan in de volgende maanden gepland: Op donderdag 27 mei en donderdag 24 juni geven Michèl de Zwart en Erica Rijnsburger om 19.30 uur de training ‘Verbonden ademen’. Er is plaats voor maximaal 16 deelnemers afhankelijk van de versoepelingen.
Voor het geven van trainingen en cursussen geeft Centrum NLD3, net als vroeger, ook ruimte aan gastdocenten en coaches. “We hebben in Delftstede een hele mooie groepsruimte, met de welluidende naam Kolibrie Tempel, tot onze beschikking”, verheugt Michèl zich. “Zelfs met anderhalve meter afstand kun je er 10 mensen ontvangen. Er is ook een kleine kleedkamer en een keuken bij. Ook te huur voor jouw training of cursus. We hopen daar in de toekomst veel mensen te mogen verwelkomen!”

Op de website van het centrum: www.centrumnld3.nl is alle informatie over de therapeuten, de diensten en de trainingen te vinden.