"This is for you, uncle Maurice" (Foto: EvE)
"This is for you, uncle Maurice" (Foto: EvE) (Foto: )

Tommy Beemer

Tommy Beemer (7) en zijn voetbalvrienden zetten zich in voor het goede doel. Vader Patrick en moeder Corinna zijn trots op hem.

Waarom wilde je met deze foto op de foto?
Op de foto staat mijn uncle Maurice. Eigenlijk mijn peetoom. Hij is twee jaar geleden doodgegaan door kanker. Ik probeer nu geld te verdienen voor het Koningin Wilhelmina Fonds, zodat andere mensen misschien wel beter gemaakt kunnen worden.

‘Uncle’ Maurice?
Ik ben tweetalig; half Engels-half Nederlands. Voor mij was hij dus ‘uncle Maurice’.

En je doet dus van alles om geld op te halen?
Ja. Vorig weekend hebben we met mijn team van voetbalclub DSVP auto’s gewassen. De helft van het geld dat we daarmee verdiend hebben gaat naar het KWF, De andere helft is voor de nieuwe tribune die we bij veld 1 van DSVP willen bouwen voor komend seizoen. Die kost wel 50.000 euro.

En, leverde het nog wat op?
We hadden zes wasstraten en alle teams van de achtjarigen hebben meegedaan. We hebben met elkaar in drie uur 199 auto’s, 5 busjes, een heleboel fietsen en scooters èn een tractor gewassen. En daarmee hebben we 2680 euro en 18 cent opgehaald. De tribune hebben we nu bij elkaar.

En komend weekend...
Dan ga ik bij Oliveo handbal in de wijk Keijzershof in Pijnacker een voetbalmarathon houden.

Wat ga je dan precies doen?
Ik ga zeven uur lang achter elkaar voetballen. Met alleen tien minuten lunchpauze en 10 minuutjes rust per uur. Ik ga zeven uur spelen, want ik ben zeven jaar.

Dat doe je vast niet alleen...
Nee, er komen voetbalvrienden meedoen, zoals mijn vriend Noah. En teamgenoten. Mijn uncle Xavier komt ook heeft hij gezegd, Misschien komen er ook nog wel spelers van de selectie van DSVP een balletje meetrappen. Wat we precies allemaal gaan doen weet ik nog niet. Veel voetbalspelletjes. Misschien een partijtje.

En het geld dat je daarmee ophaalt is ook voor het KWF?
Ja. Op de doneersite (https://acties.kwf.nl/fundraisers/tommybeemer/tommy-in-actie) staat nu meer dan 2000 euro. Ik hoop dat dat nog meer wordt. Geven mag! Mensen mogen natuurlijk ook komen kijken bij Oliveo.

Wil je niet liever een Playstation kopen?
Ik wil eerst geld voor belangrijke dingen. En daarna een PS5.

Wat als je burgemeester was?
Dan zou ik nog meer voetbalvelden laten aanleggen!

Meer berichten