Foto:

Delvenaar in Beeld: Pim van Leeuw (78)

Wat doet u vandaag in de Bomenwijk?        
"Ik heb net boodschappen gedaan. Mijn vrouw had een lijstje gemaakt met wat ik moest halen. Normaal doet mij vrouw namelijk de boodschappen, maar zij heeft van de week de twee vaccinatie kregen en daar is ze beroerd van. Vanmorgen heb de dokter gebeld, en die zegt dat het normaal is. Dus gewoon even uitzieken."

Wat is uw nieuw van de afgelopen week?
"Alles rondom het kabinet. Wat maken zij er daar een rommeltje van. Ik raak het vertrouwen er een beetje door kwijt. Het word ook een keertje tijd dat er betaalbare woningen gebouw gaan worden, in een leuke wijk. Alles wat nu te koop staat is of onbetaalbaar voor starters, of het is een bouwval."

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
"De Markt, de Beestenmarkt, eigenlijk de hele binnenstad. Ik ken ook redelijk wat mensen en daarom kom je er altijd wel een bekende tegen. Vroeger heb ik altijd in een band gespeeld en dan ontmoet je veel mensen. Helaas kom ik er minder vaak dan ik zou willen. Afgelopen jaar heb ik een nieuwe heup gekregen en ik loop nog niet helemaal lekker. En met de scooter kan je niet overal komen."

Wie zou u graag nog een keer ontmoeten?
"Mijn ouders en mijn broer en zus zou ik graag nog een keer zien. Mijn ouders en broer zijn een lange tijd geleden overleden, en mijn zus afgelopen Valentijnsdag. Zij was al een tijd ziek en is uiteindelijk in haar slaap, in het revalidatiecentrum gestorven."

Wat zijn de plannen voor komend weekend?
"Zorgen dat mijn vrouw zich weer beter voelt. En voor de rest staat er eigenlijk niks op de planning."

Meer berichten