<p>Geef het Goeie Doelen winkeltje uitzicht op voortbestaan. (Foto: PR)&nbsp;</p>

Geef het Goeie Doelen winkeltje uitzicht op voortbestaan. (Foto: PR) 

(Foto: )

“Voor het eerst zijn we zelf een goed doel”

DELFT – Door de gedwongen sluiting kan het Goeie Doelen Winkeltje aan de Yperstraat geen doelen meer ondersteunen. En nu is ook de winkel zèlf in gevaar. Daarom is een crowdfunding gestart.

“Voor het eerst in ons 27-jarig bestaan zijn we zèlf het goede doel”, verzucht Ankie van de Pas, vrijwilligster bij het Goeie Doelen Winkeltje. Omdat de winkel helemaal op vrijwilligers draait gaat de coronasteun van de overheid grotendeels aan de winkel voorbij. Hoewel de Goeie Doelen Winkel vorig jaar tussen de twee lockdowns door even open was, waren de activiteiten beperkt: “Veel van onze vrijwilligers zijn al wat ouder”, legt Ankie uit. “Niet iedereen durft daarom in de winkel te staan.” Dat is sneu voor de vrijwilligers en heeft verstrekkende gevolgen voor de winkel zelf en de ondersteunde doelen, meestal gericht op kinderen en vrouwen. Het gaat dan om leefomstandigheden (in armoede) en (ontbrekende of moeilijk toegankelijke) educatie. Extra wrang is dat veel van deze projecten zelf ook te lijden hebben onder de coronacrisis.

Crowdfunding
Inmiddels zijn de reserves van het Goeie Doelen Winkeltje ook bijna op. “Hoewel we via Marktplaats en Facebook wel iets proberen te verkopen, komt er toch weinig geld binnen, terwijl de kosten natuurlijk doorlopen.” Daarom is er nu een crowdfunding gestart: “We hopen hiermee een bedrag op te halen dat onze vaste lasten voor drie maanden dekt. Tegen die tijd hopen we wel weer open te zijn, als het met de vaccinaties goed gaat.” Het gaat dan om een bedrag van 7500 euro. “Er is al veel respons en daar zijn we blij mee. Hopelijk halen we het hele streefbedrag. En blijven we bestaan. Uiteindelijk is het Goeie Doelenwinkeltje méér dan een winkel alleen.”

Meer info: www.goededoelen.nu of www.facebook.com/goeiedoelenwinkeltje.

Meer berichten
 
CustomHtml_1