<p>Het project PoortMeesters in Nieuw Delft.</p>

Het project PoortMeesters in Nieuw Delft.

(Foto: )

Wonen in een mooi project rond een grote klimaatneutrale binnentuin

DELFT - De bouw van het project PoortMeesters in Nieuw Delft is begonnen. Wilt u straks ook wonen in dit mooie project rondom een grote klimaatneutrale binnentuin?

"Dan is het nog mogelijk om u in te schrijven”, zegt Lisette Beurskens van Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars. "Er zijn nog maar enkele appartementen beschikbaar. Voor de start van de bouw was al 90 procent van de woningen verkocht.” Het startsein voor de bouw van de stadswoningen en appartementen leveren een belangrijke bijdrage aan de grote vraag naar nieuwe woningen. Het startsein werd gezamenlijk gegeven door de Gemeente Delft, BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Ballast Nedam. In het carrévormige woongebouw PoortMeesters, ontworpen door Vera Yanovshtchinsky Architecten, komen stadswoningen met drie en vier lagen, twee-, drie-, en vier-kamerappartementen, lofts en een penthouse. Deze verschillende woningtypen maken PoortMeesters geschikt voor wonen in alle levensfasen. Het woongebouw is vernoemd naar de twee poorten bekleed met een 3D geprint kunstwerk, dat bestaat uit vierduizend keramiek tegeltjes. Dit ontwerp van Studio RAP verwijst naar de bekende Delfts Blauwe tegels. Hiermee zijn de poorten dé eyecatchers van PoortMeesters. Gebiedswethouder Martina Huijsmans: "Als gemeente houden we ons voortdurend bezig met de vraag: hoe zorgen we dat mensen ook in de toekomst prettig kunnen wonen in Delft? Dat betekent aandacht voor groen en water, maar ook ruimte voor ontmoeting en contact met de buren. In de woningen en binnentuin van PoortMeesters komen die dingen samen. Ik ben trots dat dit project in Nieuw Delft wordt gebouwd." Wicher Mol, ontwikkelingsmanager bij BPD: "PoortMeesters is in nauwe samenwerking met de Gemeente Delft, Ballast Nedam Development en Vera Yanovshtchinsky Architecten tot stand gekomen. Het is een bijzonder ontwerp met veel variatie in woningtypen. In de grote klimaatneutrale binnentuin op het dak van de parkeergarage komen struiken en bomen tot wel negen meter hoog. Privétuinen grenzen aan de collectieve groene ruimte. Uniek is het waterbergingssysteem: het klimaatneutrale dak kan maar liefst 500.000 kubieke meter hemelwater opvangen. Ruim 80 procent van alle regen wordt opgeslagen en hergebruikt voor beregening van de binnentuin." Ook de woningen zijn klaar voor de toekomst. Ze worden gebouwd met duurzame materialen, zijn nagenoeg energieneutraal en onderhoudsarm. De triple solar zonnepanelen die op het dak komen, worden aangesloten op een warmtepomp en zorgen naast elektriciteit ook voor warm water.
Onno Dwars, van Ballast Nedam Development: "De samenwerking laat zien hoe radicale verandering op duurzaamheidsvlak vanuit de markt kan komen. De hoge ambities gaan ook verder achter de voordeur. Bewoners bepalen zelf hoe zij willen leven. Op de begane grond van alle stadswoningen kunnen zij hun eigen woningindeling kiezen: werken, slapen of de keuken op straatniveau. Op de eerste verdieping grenst de woning aan de besloten binnentuin, waar bewoners elkaar ontmoeten en kinderen kunnen spelen. We zijn blij dat we PoortMeesters samen met aannemer Ballast Nedam West kunnen realiseren." PoortMeesters maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling Nieuw Delft. Nabij de historische binnenstad en het treinstation van Delft is PoortMeesters een oase van rust met de grootste klimaatneutrale binnentuin van Nederland. Het beste van twee werelden. Kijk voor meer op informatie op www.nieuwbouw-poortmeesters.nl. "Zijn de nog beschikbare woningen net niet wat u zoekt? U kunt zich via de projectwebsite ook als reservekandidaat aanmelden of neem contact op en vraag wat de mogelijkheden zijn in één van de andere mooie projecten die wij in de verkoop hebben”, aldus Lisette Beurskens.

Meer berichten