Peter de Ronde, oud-gitarist bij The Golden Earrings en journalist Martin Reitsma blazen het eerbetoon nieuw leven in. (Foto: Els de Wit)
Peter de Ronde, oud-gitarist bij The Golden Earrings en journalist Martin Reitsma blazen het eerbetoon nieuw leven in. (Foto: Els de Wit)

Martin Reitsma’s eerbetoon aan topbands begint steeds meer vorm te krijgen

Algemeen

DELFT - Het project straatnamen voor Delftse, Haagse en Voorburgse topbands begint steeds meer vorm te krijgen. Ook de politiek heeft inmiddels gereageerd in diverse steden. Initiatiefnemer van dit plan Martin Reitsma is dan ook met zijn naaste projectleden Victor R. Meijer, René van Blijswijk, John Meijer en Patricia Steur trots op het feit dat het plan flink wat losmaakt onder de bevolking, muzikanten en politiek.

Cabaretier Paul van Vliet is erevoorzitter van het comité van aanbeveling met tal van bekenden zoals Sjaak Bral, Marion Bloem, Jean Paul Heck, Hilde Marchal, Leonie Sazias, de Delftse journalist Jimmy Tigges én nationaal popmuseum RockArt als ambassadeurs voor het project. Veel muziekliefhebbers in Delft willen ook straatnamen voor topbands. Zo gauw als het weer kan en mag wil Reitsma zijn straatnamenplan topbands voor Delft kracht bijzetten om in Hotel New Hampshire aan de Koepoortplaats in Delft een middag te organiseren met Delftse muzikanten zoals de mannen van Alquin, diverse leden van Tee Set en After Tea, Hilde Marchal en Robert Jan Stips. Reitsma en Meijer hebben de afgelopen periode popdocumentaires vervaardigd over deze prominente muzikanten die bij hebben gedragen aan verdere bekendheid van Delft. Deze films zullen tijdens deze middag te zien zijn. Met de gemeente Delft is overleg hoe dit coronaproof vorm te geven in de toekomst. Ger Kruger de fractievoorzitter van de grootste politieke partij in Rijswijk - Hart voor Rijswijk - wil zich inzetten om namen van popartiesten te vernoemen in bijvoorbeeld de nieuw te ontwikkelen wijk Pasgeld op de grens van Rijswijk en Delft Hij zal hiertoe, bij voldoende draagvlak een verzoek indienen bij het college. In Den Haag hebben Martin Reitsma, John Meijer, Els Wohrman en Els de Wit afgelopen woensdag gewerkt aan filmopnames om in beeld te brengen wat nu een mooie plek zou kunnen zijn voor een Golden Earring standbeeld en voorts waar straatnamen voor topbands zouden kunnen komen? In de Binckhorst gaat immers flink gebouwd worden. Aan de popdocumentaire werkten ook oud Golden Earringsgitarist Peter de Ronde en saxofonist Konstatin Iliev (Pink Project) mee. Konstatin zorgde voor de muzikale noot op het Lange Voorhout en Lange Vijverberg ten overstaan van veel zonaanbidders. CDA, D66 en Hart voor Den Haag kwamen al met voorstellen voor straatnamen, Walk of Fame en een standbeeld voor Golden Earring. in Den Haag. Meer info op Den Haag Beatstad nummer 1 en Boulevard of Music op Facebook. U kunt ook lid worden van beide muzieksites die erg populair zijn met 6000 leden per site. De petitie voor dit plan kunt u tekenen via: eerdehaagsemuzikanten.petities.nl