<p>De burgemeester reikt de Gouden Klinker uit aan Orhan Yasar <br>(Foto: Koos Bommel&eacute;)</p>

De burgemeester reikt de Gouden Klinker uit aan Orhan Yasar
(Foto: Koos Bommelé)

(Foto: KOOS BOMMELE)

Burgemeester reikt Gouden Klinkers uit

DELFT - Afgelopen woensdag reikte burgemeester Marja van Bijsterveldt twee Gouden Klinkers uit. Huisfotograaf Koos Bommelé legde deze momenten vast op beeld.

‘Delft is goud, jij bent goud’ draait om de gouden verhalen van deze tijd. Gepersonaliseerde Gouden Klinkers worden voor eeuwig verankerd in het straatbeeld van Delft. Elke klinker staat symbool voor een verhaal dat verschillende mensen met elkaar verbindt.

Buurtvader
De eerste Gouden Klinker werd woensdag uitgereikt aan Orhan Yasar, die zich al heel lang inzet voor de Sultan Ahmed moskee. Voorop staat bij Orhan altijd dat de moskee een gastvrije plek is voor iedereen. Vanuit de moskee worden regelmatig activiteiten georganiseerd om kennismaking met en begrip voor elkaar te bevorderen. Specifiek onderhoudt Orhan ook veel contact met de jongeren, juist ook in de coronatijd. Daarnaast is Orhan al jaren actief als buurtvader, en gaat hij op straat in gesprek met jongeren over henzelf maar ook over de overlast die zij eventueel veroorzaken. Met deze Gouden Klinker wil de burgemeester haar grote waardering voor alle buurtvader in Voorhof en Buitenhof uitspreken.

Sociale samenhang
De tweede Gouden Klinker is voor Miriam Plato. Zij zet zich al meer dan tien jaar in om de sociale samenhang in haar buurt en wijk, het Rode Dorp in Buitenhof, te verbeteren. Het resultaat is inmiddels een bloeiende stichting Rode Feniks die veel organiseert voor kinderen zoals bijlessen en naschoolse activiteiten, maar ook voor volwassenen met buurtfeesten, burendagen en dergelijke. Ook in coronatijd: ze hebben kinderen digitaal ondersteund met huiswerk en in de zomer samen met Cultuuranker en andere partijen een zomerprogramma voor de wijk neergezet.

Meer berichten