Lionsclubs haalt inzamelingsrecord
<p>Henk Foekens, Ellen van der Linde, Jaap Stelling en Ren&eacute; Froger.</p>

Henk Foekens, Ellen van der Linde, Jaap Stelling en René Froger.

(Foto: )

Lionsclubs haalt inzamelingsrecord

Lionsclubs Nederland heeft wederom records gebroken met haar jaarlijkse inzamelingsactie voor Voedselbanken Nederland. Sinds 2012 zamelt deze club door heel Nederland waardepunten van Douwe Egberts in om deze te kunnen verzilveren tegen D.E Aroma Rood pakken koffie.

Vandaag overhandigde Jaap Stelling van Lionsclubs 204.000 pakken koffie (Incl. 20% donatie van Douwe Egberts) aan René Froger, ambassadeur van Voedselbanken Nederland. Dat zijn er 70.000 meer dan het jaar daarvoor. Daarmee is ook een record van 1 miljoen pakken koffie voor voedselbanken in de afgelopen 9 jaar overschreden. Een kop koffie is voor ruim een miljoen Nederlanders die onder de armoedegrens leven een luxeproduct geworden. Pien de Ruig van Voedselbanken Nederland zegt hierover: “We streven bij de samenstelling van de voedselpakketten naar een combi van verse producten zoals groente of fruit en langer houdbare producten. In de praktijk worden langer houdbare producten zoals koffie minder vaak gedoneerd, waardoor koffie niet vaak in de pakketten zit. Door deze jaarlijkse inzamelingsactie zit koffie de komende tijd in de pakketten en dat waarderen onze klanten enorm.”

De jaarlijkse Lionsclubs actie liep van december tot half februari. Op honderden plekken in het land stonden verzameldozen waar mensen hun D.E waardepunten konden doneren. Jaap Stelling zegt: “Ik ben echt overdonderd door dit succes. Door corona waren veel inzamelingspunten gesloten maar toch is de opbrengt veel hoger.” René vult aan: “Het is hartverwarmend om deze inzet van Lionsclubs te zien, waarmee zij al zo veel jaren een groot aantal Nederlanders weet aan te zetten tot sparen voor onze voedselbanken. Onze dank is groot!”

Meer berichten