Afbeelding

Delvenaar in beeld: Solee van Roon (25)

Algemeen

Wat doe je hier vandaag in het Centrum?
"Vandaag heb ik gestudeerd in de bibliotheek en ik stond net op het punt om naar huis te gaan. Ik woon hier in het centrum, op het Bagijnhof."

Wat is je favoriete plekje in Delft?
"Een favoriet plekje heb ik niet, eigenlijk vind ik in Delft zo veel leuk. De hofjes vind ik bijvoorbeeld mega mooi en de markt is heel levendig, daar gebeurt altijd wel iets."

Wie zou je graag een keer ontmoeten?
"Meryl Streep! Ja, haar zou ik graag een keer ontmoeten. Ze is een geweldige actrice, alle films die zij heeft gemaakt zijn gewoon mega goed, ik zou dan ook geen favoriet kunnen kiezen. Ook haar hele energie vind ik gewoon heel tof. Als ik haar dan mag ontmoeten, zou ik gewoon lekker met haar willen kletsen."

Wat was jouw nieuws van de afgelopen week?
"Ik vind het leuk om het politieke nieuws te volgen. Wat mij opviel de afgelopen week, is dat er zo veel aandacht wordt gewijd aan het feit dat er ineens zo veel vrouwelijke lijsttrekkers zijn. Naar mijn mening hoeft dit niet echt een heel ding te worden toch?"

Wat zijn je plannen voor komend weekend?
"Zaterdag ga ik een oud studiegenoot opzoeken in Utrecht en verder staat er eigenlijk, naast studeren, niet veel op de planning."

Heb je tijdens de lockdown een nieuwe hobby ontwikkeld?
"Sowieso ben ik meer gaan wandelen, maar ik ben ook begonnen met nummer-schilderen. Dat is echt onwijs rustgevend."