<p>Glen van Eden vindt Full Speed een prima club: &quot;Iedereen is gelijk, of je nu in de selectie of in de schoonmaakploeg zit.&quot; (foto: Roel van Dorsten)</p>

Glen van Eden vindt Full Speed een prima club: "Iedereen is gelijk, of je nu in de selectie of in de schoonmaakploeg zit." (foto: Roel van Dorsten)

(Foto: Roel van Dorsten)

Hoe gaat het met Glen van Eden?

PIJNACKER - Glen van Eden (35) gaat voor nog een seizoen selectievoetbal, want hij is te fanatiek voor een vriendschappelijk potje.

- Hoe gaat het met je?
“Het gaat geweldig. Onze gezondheid is goed en zo’n acht maanden geleden zijn mijn vrouw en ik de trotse ouders geworden van een dochter. Ook qua werk gaat het goed. Ik werk als metselaar in loondienst en het werk is ondanks corona gewoon door gegaan. Natuurlijk houden wij op de bouwplaats rekening met alle coronamaatregelen, maar gelukkig kunnen wij ons werk gewoon doen.”

- Waar ben je begonnen?
“Bij DHL, ik was 5 jaar. Mijn vader en broer Rick speelden daar ook, dan ga je automatisch mee. Bij DHL heb ik gespeeld tot en met eerste jaars D, toen ben ik naar DHC gegaan. Bij DHC kwam ik in de D1 terecht en speelde je wedstrijden tegen onder andere ADO Den Haag en Feyenoord. Bij DHC ben ik tot de A-jeugd gebleven voordat ik de overstap naar Full Speed maakte. Johan Derwort, een buurjongen, speelde bij Full Speed, maar ik kende ook Jack Bommelé nog, met wie ik bij DHL had samengespeeld. Mijn debuut in het eerste elftal maakte ik toen ik nog speler van de A1 was. Ik kreeg van mijn trainer te horen dat ik op zaterdag maar een helft zou spelen, omdat ik op zondag met het eerste mee moest. Daags erna de volle negentig minuten gespeeld tegen DSO. Ik heb de twee jaar in de A-jeugd gewoon volgemaakt. maar speelde regelmatig in het eerste en tweede mee.”

- Eenmaal in de senioren kwam je direct in het eerste elftal?
“Ja, dat was onder trainer Joop Hoornweg. Ik ben onder Joop zo’n drie seizoenen basisspeler geweest. Dat veranderde onder trainer Pierre van Zinnen. Hij wisselde mij vaak met Ralph van der Meer. Onder Pierre zijn wij kampioen geworden. De kampioenswedstrijd tegen Wippolder zat ik aanvankelijk op de bank, maar ben ik wel ingevallen. Pierre was wel een trainer die het eerste en tweede elftal bij elkaar hield, hij kon er een groep van maken. Later heb ik nog onder de trainers Peter Bos, Alex Scholte, Henk Baggerman en Richard Langeveld gespeeld. Onder Pierre hebben wij ook nog een promotie naar de Tweede Klasse meegemaakt. En ik was erbij toen Full Speed voor de eerste keer de Stad Delft-bokaal won. Later is dat nog een keer gebeurd, maar toen was ik op vakantie.”

- Wat voor type speler ben je?
“Ik moet het niet van mijn techniek hebben, ik ben een harde werker met snelheid. Veel rechtsback gespeeld, maar ook als rechtshalf en rechtsbuiten. En zelfs in de spits. Ik was een soort manusje van alles. Onder Richard Langeveld speelde ik rechtsbuiten, maar ik vond iemand anders beter op mijn plek. Dat ook aangegeven, maar Langeveld was het niet eens met mij.”
“Door een hernia heb ik de laatste twee seizoenen nauwelijks gespeeld. Ik was er vorig jaar bij op het trainingskamp in Portugal en heb naderhand nog een paar wedstrijden gespeeld. Toen kwam corona. Het gaat goed nu, al ga ik nog weleens naar de fysiotherapeut en chiropractor.”

- Wat doe je nu nog?
“Eigenlijk niets. Voor hardlopen of zo ontbreekt bij mij de motivatie. Ik vis vaak, maar daar word je ook niet fitter van. Ik ben eind vorig jaar gaan tennissen bij Full Speed, maar toen kwam de avondklok. Nu mag je weer tot 27 jaar in groepsverband sporten, maar daar heb ik ook niets aan. De ene helft van de groep is straks topfit, de andere helft dus niet. Ik heb bij trainer Frank Verhaar aangegeven dat ik nog in de selectie wil spelen, want ik ben veel te fanatiek voor een vriendenteam.” (RvD)

Roel van Dorsten
Meer berichten