<p>Ringslangen zijn zeldzame dieren en zijn wettelijk beschermd </p>

Ringslangen zijn zeldzame dieren en zijn wettelijk beschermd

(Foto: )

Ringslangen in Tanthof

DELFT - Natuurlijk Delfland organiseert op 1 maart een bijeenkomst over ringslangen in Tanthof.

De broedhopen voor ringslangen aan de Tanthofkade roepen veel vragen op. Ringslangen zijn slangen, een groep dieren die angst oproept. Zijn deze gevaarlijk voor mensen? Slangen zijn toch giftig als ze bijten? Kunnen ze de hond wurgen? Zijn er wel ringslangen in Tanthof? Deze en andere vragen worden in de zoombijeenkomst beantwoord.

Broedhopen
Aanleiding om de broedhopen te maken is de verwachting dat zich er ringslangen zullen vestigen. Ringslangen zijn zeldzame dieren en zijn wettelijk beschermd.

Ringslang
Ringslangen verdienen onze hulp en bescherming. Ze kunnen wel 1.20 centimeter lang worden. Ringslangen hebben water nodig in hun leefgebied, vandaar de keuze voor de Tanthofkade. Ze eten voornamelijk kikkers en padden, ook wel kleine dieren als muizen en soms ook een vis. Het zijn koudbloedige dieren en liggen vaak te zonnen op een waterkant. In de broedhopen leggen ringslangen hun eieren. Met het aanleggen van deze hopen kunnen deze bijzondere dieren hun leefgebied uitbreiden.

Uitnodiging
De bijeenkomst is van 20.00 uur tot circa 21.00 uur. Belangstellenden worden uitgenodigd om een zoomcode aan te vragen via educatie@delfland.knnv.nl

Cheyenne Toetenel
Meer berichten