De opbrengst van een eerdere Canal Cleanup, in 2020 (Foto: Koos Bommelé)
De opbrengst van een eerdere Canal Cleanup, in 2020 (Foto: Koos Bommelé) (Foto: )

Mira en Angelique starten ‘wijkcleanups’

DELFT - Mira Roosenburg en Angelique Stroomberg zijn twee vriendinnen die een gezamenlijke passie delen, namelijk een schone leefomgeving voor mens en dier. Na drie succesvolle edities van de Canal Cleanup Delft trekken zij nu ook samen met vrijwilligers de Delftse wijken in.

Mira en Angelique hebben samen de Canal Cleanup Delft opgezet in 2019, omdat zij zich graag hard maken voor een schone leefomgeving. “Want dat begint altijd bij jezelf”, aldus Mira. “Wij proberen bewustzijn te creëren. Ons doel is dat we met zijn allen beseffen dat we onze eigen mooie wereld kapot maken, hoe dramatisch dat ook klinkt.”

Cleanup All
Ondertussen zijn de twee ook een eigen stichting gestart: de stichting Cleanup All. Angelique: “Daar willen we onder meer grachten, parken en wijken mee gaan aanpakken. Afgelopen zondag zijn we in de Wippolder aan de slag gegaan. Dat was een groot succes.” Mira: “Het mooiste zou natuurlijk zijn om de oorzaak aan te kunnen pakken, zodat je een week later niet weer opnieuw moet beginnen. We hopen hiermee een stukje bewustzijn te creëren, zodat mensen zelf realiseren dat er een hoop afval in hun leefomgeving ligt en dat er absoluut niet thuishoort.”

Buitenhof
Op 21 maart staat een cleanup in de Buitenhof op het programma. Angelique: “Dus mensen die zin hebben, gewoon aanmelden via cleanupall.nl. Dan ontvang je van ons de nodige informatie en word je op de hoogte gehouden via de nieuwsbrief. Dus ik zou zeggen: doen!”

Delft op Zondag TV
Benieuwd naar het complete verhaal achter dit geweldige initiatief van Mira en Angelique? Bekijk dan snel de video van Delft op Zondag TV op onze Facebook-, Instagram-, of YouTubepagina!

Cheyenne Toetenel
Meer berichten