<p>Huub &rsquo;t Hoen (directeur De VAK), wethouder Stephan Brandligt en &nbsp;Margot Nicolaes (directeur DOK) in OPEN (Foto: Marco Zwinkels)&nbsp;</p>

Huub ’t Hoen (directeur De VAK), wethouder Stephan Brandligt en  Margot Nicolaes (directeur DOK) in OPEN (Foto: Marco Zwinkels) 

(Foto: )

OPEN markeert eerste mijlpaal als duurzame ontmoetingsplek

DELFT - De locaties OPEN en DOK Voorhof zijn gecertificeerd met een Green Key certificaat: het wereldwijde keurmerk voor duurzame locaties. Gecertificeerde locaties verminderen aantoonbaar CO2 en dragen daarmee bij aan klimaatdoelstellingen. Het behalen van de certificaten is een eerste mijlpaal in het duurzame beleid van DOK en De VAK voor de komende jaren.

OPEN is de ontmoetingsplaats aan het Vesteplein waar DOK en De VAK samenwerken. Zowel hier als in DOK Voorhof wordt de duurzame gedachte uitgedragen. Zo wordt het afval sinds vorig jaar gescheiden ingezameld. Het proeflokaal werkt met lokale leveranciers en biologische producten. Voor de verbouwing van OPEN is destijds veel materiaal hergebruikt of door duurzame materialen vervangen. Alle verlichting is vervangen door LED-verlichting. Met de activiteiten die in OPEN worden georganiseerd willen DOK en De VAK inwoners van Delft betrekken bij dit onderwerp. Zo biedt OPEN een podium aan de Students4Sustainability Week. Wethouder Stephan Brandligt: “In Delft is al een aantal horecabedrijven met een Green Key certificaat. Het is geweldig om te zien dat dit ook lukt voor culturele locaties zoals OPEN. Met elkaar maken we Delft steeds duurzamer en dragen we ons steentje bij aan een beter klimaat.”

Cheyenne Toetenel
Meer berichten