<p>Roos leest een boek van de boekenservice van de bibliotheek</p>

Roos leest een boek van de boekenservice van de bibliotheek

(Foto: )

Boekenservice speciaal voor kinderen!

PIJNACKER - De bibliotheken zijn gesloten. Om toch de kinderen aan het lezen te houden of te krijgen heeft Bibliotheek Oostland een speciale service voor kinderen bedacht.

Ouders kunnen een formulier invullen met onder andere de leeftijd en hobby’s van hun kind en sturen dit op naar jeugd@bibliotheekoostland.nl. Het Vakteam Jeugd en Jongeren gaat vervolgens op zoek naar drie boeken en zet die klaar in de bibliotheek. Op afspraak kunnen die worden opgehaald.

Lezen
Op woensdagmiddag lekker door de bieb struinen op zoek naar een leuk boek zit er nu niet in. Dit is reden voor Vakteam Jeugd en Jongeren van Bibliotheek Oostland om een manier te bedenken om de kinderen van groep 3 tot en met 8 toch te bereiken en aan het lezen te houden. De service van het reserveren van boeken heeft de bibliotheek al.

Helpen met zoeken
Ditha Verdel legt uit: “Maar dan moet je wel weten welke titel je wilt reserveren. En dat kan lastig zijn. Door deze speciale boekenservice gaan wij op zoek naar leuke boeken aan de hand van de interesses van het kind. Welke drie boeken in het tasje komen, is dus nog een verrassing. Misschien ontdekken de kinderen op deze manier wel hun nieuwe favoriete boek!”

Aanmelden
Via de website van Bibliotheek Oostland kun je het formulier vinden voor deze service, http://bit.do/boekenservice. Je kunt ook een email naar jeugd@bibliotheekoostland.nl sturen met het verzoek het formulier op te sturen.
Deze leuke service loopt tot de bibliotheken weer open mogen! Kinderen moeten wel lid zijn van de bibliotheek om mee te kunnen doen. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis lid en een lidmaatschap is ook online te regelen.

Cheyenne Toetenel
Meer berichten