Afbeelding

Is een nep oplader schadelijk voor je smartphone?

Algemeen

We hebben allemaal wel eens gehoord van ongevallen met een smartphone zoals: elektrocutie, explosie en brand. En de meesten onder ons denken: ‘Dat zal mij niet overkomen’. Het tegendeel is allang bewezen, het zijn de meest ernstige problemen die dit soort imitatie producten met zich meebrengen.

Nep opladers zijn namelijk helemaal niet geschikt en afgestemd voor je smartphone. Dit soort onbetrouwbare opladers zijn in het verleden verantwoordelijk geweest voor sterfgevallen, en hoewel dit een drastisch voorbeeld is van het gevaar wat er in schuil gaat, moet je er niet te licht over denken.

Goedkoop productie prul

Dit soort opladers van inferieure kwaliteit wordt meestal te koop aangeboden op markten, 3e rang belwinkels, online handelaren en meer. Dit soort apparatuur wordt gemaakt zonder dat er ook maar een kwaliteitscontrole proces aan te pas komt. Het bezit geen veiligheids- of kwaliteitscertificering van de regelgevende instanties uit het land van herkomst.

En bij de productie ervan wordt het allemaal niet zo nauw genomen met het naleven van de veiligheidsregels. Wij van Telgefixt in Delft krijgen vaak klanten die merken dat na een tijdje bij het opladen van hun smartphone met een nep oplader de prestaties drastisch achteruit zijn gegaan.

Het probleem met opladers die zoals al eerder genoemd aangeschaft zijn via niet betrouwbare kanalen is dat ze niet voldoen aan Europese veiligheidsnormen. En doordat het gebruik van smartphones, laptops, tablets en e-readers alleen maar toeneemt, zal het gevaar bij het gebruik van nep opladers ook toenemen.

Handel preventief en voorkom ongelukken

USB-telefoon-opladers met kabel die in China of Hong Kong voor een paar grijpstuivers worden geproduceerd en verkocht, bevatten interne componenten van zeer lage kwaliteit. En zijn niet volgens de standaard normen gebouwd zoals bij originele merken. Nep opladers leveren slechts de helft van de ampère en wattage van wat ze beweren.

Dit is een gevaar niet alleen voor je telefoon, maar ook voor jezelf. Dit soort onstabiele opladers zijn van binnen slecht geïsoleerd en kunnen makkelijk brand of een elektrocutie veroorzaken. Merk Opladers veroorzaken minder snel problemen, omdat ze specifiek zijn ontworpen voor elk specifiek apparaat.

Hoe herken je een nep oplader?

  • Het logo is slecht leesbaar, vreemde opdruk of ziet vlekkerig
  • De oplader voelt niet solide aan(prul)
  • Lelijke kleur, niet wat je zou verwachten
  • Wordt bij opladen bijzonder warm
  • Slechte of helemaal geen verpakking
  • Geen keurmerk
  • Kabeltje van slechte kwaliteit of helemaal geen

Heb je hier zelf ervaring mee of werkt je telefoon niet meer naar behoren, heb hier zelfs schade door aan je telefoon? Laat het ons dan weten en neem gerust contact op met onze helpdesk van Telgefixt.