Keepersschool Hans Suiker en Next Football slaan handen ineen
<p>Gianni Kamperveen en Martijn Leonard bundelen hun kennis, kunde en ervaringen in een mooie samenwerking. (foto: Roel van Dorsten)</p>

Gianni Kamperveen en Martijn Leonard bundelen hun kennis, kunde en ervaringen in een mooie samenwerking. (foto: Roel van Dorsten)

(Foto: Roel van Dorsten)

Keepersschool Hans Suiker en Next Football slaan handen ineen

DELFT - Keepersschool Hans Suiker en voetbalacademie Next Football, als goede buren gebruikmakend van de velden van DVC en Concordia, gaan dit jaar een intensieve samenwerking aan.

We spreken met Martijn Leonard van voetbalacademie Next Football en Gianni Kamperveen, de trotse nieuwe eigenaar van Keepersschool Hans Suiker. De naamgever van de keepersschool, Hans Suiker, heeft een stapje terug gedaan. Gianni: “Hans Suiker is natuurlijk een begrip in de regio. Hans heeft de keepersschool 17 jaar gerund en daar heel veel succes mee gehad. Hij heeft honderden keepers opgeleid. Dat ik zijn school over mag nemen is voor mij een eer, maar ook een uitdaging.” De aangekondigde samenwerking tussen de beide scholen is niet zonder slag of stoot gekomen. Martijn vertelt: “We zitten natuurlijk al een tijdje naast elkaar, maar daar hebben wij eigenlijk niets mee gedaan. De samenwerking is een idee van Jan Paul Buitink van JPF Computing. Jan Paul heeft ons samen gebracht. De eerste afspraak was voor een uurtje gepland, maar we hebben zo’n drie uur zitten praten. We werden steeds enthousiaster.”

Geen onbekenden
Martijn Leonard en Gianni Kamperveen zijn geen onbekenden in de Delftse voetbalwereld. Martijn Leonard besloot op jeugdige leeftijd zijn actieve carrière op te geven voor het trainerschap. Hij werd op 18 jarige leeftijd trainer. Na gespeeld te hebben voor Feyenoord en ADO Den Haag voetbalde hij nog vijf jaar door in het eerste van Vitesse Delft, maar kwam er achter dat trainer zijn leuker was dan voetballer en stopte. Nadat Martijn een aantal jaar de jeugd van ADO Den Haag, Concordia en het eerste elftal van Concordia onder zijn leiding had gehad is hij tegenwoordig vooral actief als trainer in peak-performance en individuele voorkeuren naar flow. Dat bracht hem naar Moskou, SC Heerenveen, maar ook naar de Zeister bossen, waar hij de bondscoaches van de KNVB begeleid. En timmert hij met zijn voetbalacademie al bijna 10 jaar aan de weg. Gianni Kamperveen was als keeper actief bij DHC, ADO Den Haag, TONEGIDO, HBS en opnieuw DHC. Al tijdens zijn actieve tijd als keeper bekwaamde Kamperveen zich als keeperstrainer. Naast zijn werkzaamheden bij de keepersschool is hij ook als keepers trainer actief bij FC Utrecht, Den Hoorn en RKAVV en werd hij onlangs door een landelijk dagblad nog benoemd in de top 20 van beste voetballers in de Haagse regio van de afgelopen twintig jaar. Nu de samenwerking op papier is gezet, waar denken de beiden trainers elkaar te versterken? Gianni: “Sowieso in kennis. Martijn is academisch geschoold, ik ben meer een praktijkman. We praten veel met elkaar en wisselen kennis en ervaringen uit.” Martijn vult aan: “We sparren veel over trainingen en trainingsvormen, daar leren we van. We willen ook geregeld een gezamenlijke training doen. Eén tegen één tussen speler en keeper, daar worden onze keepers en voetballers beter van. Dat maakt het uniek. Maar we blijven ieder ook ons eigen ding doen. Dus Gianni met de keepersschool en ik met mijn voetbalacademie. En we zijn van plan om met een eigen elftal wedstrijden te spelen. En breiden de huidige voetbaldagen ook uit naar keepersdagen in iedere vakantie.”

Breedtesport en extreme technieken
Ondanks de samenwerking hebben beide trainers ook een eigen doelstelling voor dit jaar. Gianni: “Ik wil meer focus op de breedtesport, als partner van de clubs. Wij kunnen de jongens persoonlijke aandacht geven. De meeste jongens hebben twee contactmomenten bij de club, maar daar zijn zij onderdeel van het team. Ik kan meer individueel aan de slag. Ik wil dat de jongens plezier hebben en kijken waar het beter kan. Heb je moeite om naar links te vallen om een bal te vangen, hoe zorg ik er voor dat het wel lukt? Flankballen, slingerworp, één-tegen-één, meer wedstrijdsituaties en een perfecte vangtechniek, dat streef ik na.” Martijn knikt instemmend: “Gianni heeft een prima carrière als keeper achter de rug, hij kan alles voor doen. De jongens leren van het goede voorbeeld. Met Next Football richten we ons onder andere op onderdelen als het verbeteren van je (trap)techniek, passeeracties, het scoren en je kijkgedrag. Voor de leeftijdsgroep 6-9 jaar bieden we komende cursus een geheel vernieuwde leerlijn aan om de voetbaltechnieken stap voor stap te ontwikkelen. Ook start er een dames cursus en zullen we trainen op extreme technieken. Denk daarbij aan omhalen, vliegende volleys, slidings, maar ook aan duelkracht. Voor de omhalen en vliegende volley’s gaan we de zaal in. Er doen trouwens ook steeds meer meiden mee en dat vinden we erg leuk. Een van hen, Victoria Pelova, heeft zelfs de overstap kunnen maken naar Ajax en het Nederlands elftal.”

Trainingsdagen
De beide scholen starten in de eerste week van februari met hun nieuwe cursus. Gianni: “Ik start op zondag 7 februari om 10:00 uur en geef ook op vrijdagavond een training. Bij mij kunnen keepers vanaf 6 jaar terecht.” Martijn: “Bij mij ben je op vrijdag 12 februari vanaf 17:00 uur welkom. Ik geef trainingen aan spelers vanaf 6 jaar tot 18 jaar.” Kijk voor meer informatie op keepersschoolhanssuiker.nl en nextfootball.nl. (RvD)

Meer berichten