Zoete herinneringen in verzamelbox Fifty Up
<p>Het legendarische festival kende een grote Delftse inbreng. Fotocredits: www.hollandspopfestival.nl</p>

Het legendarische festival kende een grote Delftse inbreng. Fotocredits: www.hollandspopfestival.nl

(Foto: )

Zoete herinneringen in verzamelbox Fifty Up

DELFT - Ben Klumpers en uitgever Dingeman Welleman hebben het vijftigjarige jubileum van het Holland Popfestival aangegrepen om een prachtige verzamelbox te creëren.

De verzamelbox ‘Fifty Up’, over het Holland Pop Festival Kralingen, is een unieke verzameling vol herinneringen. Het legendarische evenement kende in juni 1970 een forse Delftse inbreng, met organisator Berry Visser van MOJO, het optreden van Supersister met Robert Jan Stips, Delftse studenten die later grote roem vergaarden als de band Alquin, maar ook veel Delfts publiek. Om het vijftigjarige bestaan van het festival te vieren, brachten Klumpers en Welleman een memorabel boek uit waarin bezoekers van toen vertellen hoe het was om erbij te zijn. Ook bevat het boek niet eerder gepubliceerde foto’s en documenten. Klumpers en Welleman zijn jarenlang bezig geweest met het verzamelen van gegevens, beeldmateriaal, en bezoekers en organisatoren die iets over het festival konden vertellen . De box bevat drie bootleg LP’s, een unieke, geremasterde LP met niet eerder uitgebrachte opnamen van het optreden van Pink Floyd, de single ‘Moondog’ en een DVD van het festival. Daarnaast bevat de box diverse mooie souvenirs in de vorm van de Festivalkrant, de poster van Alridge, de Krakelingen-posters, een luchtfoto van het festival, de top-40 van eind juni 1970 en een uniek genummerde toegangskaart.

Ook bestellen?
De verzamelbox is te koop bij het Nationaal Pop Museum Rockart via hun webshop, of op afspraak af te halen in Hoek van Holland. De box is zeer zorgvuldig samengesteld en is de aankoopprijs van 129,95 euro ten volle waard. Meer informatie en bestelmogelijkheden zijn te vinden op www.hollandpopfestival.nl

Meer berichten