Sportraad van Delft verzoekt kwijtschelding huren
<p>&#39;Het kwijtschelden van de veld- en zaalhuur helpt de verenigingen het jaar financieel beter door te komen.&#39;&nbsp;</p>

'Het kwijtschelden van de veld- en zaalhuur helpt de verenigingen het jaar financieel beter door te komen.' 

(Foto: )

Sportraad van Delft verzoekt kwijtschelding huren

DELFT - De Sportraad van Delft heeft deze week een verzoek tot kwijtschelding van de veld- en zaalhuur voor juni 2020 tot en met juni 2021 ingediend.

Het verzoek is namens de 86 aangesloten verenigingen aangevraagd. Veel van deze verenigingen huren hun ruimte van de gemeente. Omdat er nog zo weinig bekend is over wanneer er weer volop gesport mag worden, wanneer wedstrijden bezocht mogen worden en wanneer kantines weer open mogen, is het onduidelijk in welke mate verenigingen financieel goed en gezond uit deze crisis kunnen komen. In het verzoek is te lezen: “De veld- en zaalhuur wordt onder andere opgebracht door leden die hun contributie betalen, sponsoren die hun sponsorbijdrage leveren en supporters die een hapje en drankje doen in de kantine. Al deze factoren - en tal van andere - zijn zeer bepalend voor een financieel gezond seizoen. Het kwijtschelden van de veld- en zaalhuur voor de periode juni 2020 tot en met juni 2021 helpt verenigingen om dit jaar - maar ook aankomend jaar - financieel beter door te komen, waarbij verenigingen nog een buffer overhouden om ook na de coronatijd ‘sport’ aan te blijven bieden.” Het verzoek tot kwijtschelding is aan het eind van afgelopen week ingediend en moet nog door de gemeenteraad in behandeling worden genomen.

Meer berichten