Stedin vervangt broze gasleidingen
<p>De broze gasleidingen worden vervangen, maar niet alle buurtbewoners zijn daarvan op de hoogte. (Foto: Koos Bommel&eacute;)</p>

De broze gasleidingen worden vervangen, maar niet alle buurtbewoners zijn daarvan op de hoogte. (Foto: Koos Bommelé)

(Foto: KOOS BOMMELE)

Stedin vervangt broze gasleidingen

DELFT – Netbeheerder Stedin is in Delft bezig met gasvervangingsprojecten. Tijdens deze werkzaamheden wordt bijna tweeduizend kilometer aan broze leidingen vervangen.

Stedin vervangt alle kwetsbare gasleidingen in de stad. Op de website van de netbeheerder is een interactieve kaart te vinden over het gasvervangingsprogramma, maar informatie over wanneer Delftenaren een monteur op de stoep kunnen verwachten ontbreekt. “Ik werd begin vorige week compleet overdonderd door medewerkers van een monteursfirma”, laat een bewoner van de Kuyperwijk weten. “Ze zeiden dat ze toegang tot de meterkast nodig hadden en dat ze een sleuf gingen graven op het pad en in de tuin. Dat is merkwaardig, want ik was daar niet van op de hoogte gesteld. Die aankondiging kreeg ik pas achteraf. De brief was ook nogal vaag, want er was geen toelichting van het ‘onderhoudswerk’. Ook werd beschreven dat het maar een dag zou duren, terwijl het pad hier ruim een week heeft opengelegen. Bovendien zijn de tegels nogal slordig teruggelegd. Ik heb mijn oprit vorig jaar opnieuw laten bestraten, dus daar baal ik van.”

Groot project
Een woordvoerder van Stedin laat weten de situatie te betreuren en vraagt mensen met zulke ervaringen contact op te nemen met hun klantenservice. “De bewoners horen daarnaast voor aanvang van de werkzaamheden twee brieven te ontvangen, direct omwonenden in fase 1 van het project zelfs drie. Daarin leggen we duidelijk uit wat er gaat gebeuren en hoe er wordt gewerkt ten aanzien van de coronamaatregelen.” Ondanks dat de brieven ‘van te voren’ gestuurd zijn, kan de woordvoerder niet met zekerheid zeggen rond welk moment verdere werkzaamheden ingepland staan. “Het is een groot project dat meer dan een jaar duurt en de planning schuift nogal eens, dus helaas kunnen we niet vastleggen wat wanneer gebeurt. Dat vinden wij ook vervelend.”

Meer berichten