Naast traditionele Marokkaanse gerechten, kun je bij Daily Delft ook terecht voor heerlijke burgers en andere snacks!
Naast traditionele Marokkaanse gerechten, kun je bij Daily Delft ook terecht voor heerlijke burgers en andere snacks!

Marokkaans in een westers jasje bij Daily Delft

Algemeen

DELFT – Echt lekker eten, voor een goede prijs. Daily Delft heeft een groot aanbod en bezorgt het gewoon bij je thuis.

Daily Delft is gevestigd aan de Mercuriusweg 2. “We begonnen dit eetcafé twee jaar geleden omdat we het gevoel hadden dat zoiets nog miste in de stad”, vertelt eigenaar Aram. “Delftse vrienden van me gingen regelmatig naar Den Haag en Rotterdam om Arabisch te eten, want hier konden ze dat niet echt vinden. Samen met een vriend ben ik toen gaan kijken of we niet zelf iets konden opzetten en Daily Delft was het resultaat.”

In een westers jasje
Er ontstond een uniek concept. “We hebben eigenlijk een soort Marokkaans eetcafé, dat in een westers jasje is gestoken. We maken bijvoorbeeld heerlijke tajines en stoofschotels naar authentieke, traditionele recepten, maar verkopen ook ‘gewoon’ friet en cheeseburgers. Daarnaast hebben we ook andere Arabische gerechten, zoals een Turkse linzensoep, dus het is een beetje een mengelmoes wat we aanbieden! We hebben het bewust wat algemeen en westers gehouden voor het Delftse publiek: de menukaart is gewoon Nederlands - in tegenstelling tot bijvoorbeeld Amsterdam, waar veel gerechten in het Engels en Arabisch worden aangeboden. Ik denk ook dat de meeste mensen onze gerechten wel kennen. Of in ieder geval de ingrediënten!”

Voor ieder wat wils
Voor elk moment van de dag ben je bij Daily Delft aan het juiste adres. Je kunt er niet alleen voor dinermaaltijden terecht, maar kunt ook fijne ontbijtgerechten en lunches bestellen. “Weet je niet waar je trek in hebt? Onze producten en gerechten zijn uiteenlopend in smaak, dus er is echt voor ieder wat wils.” Heeft u er trek van gekregen? Bestellen kan op www.dailydelft.nl of via 015-3690155