Militairen ingezet op verpleegafdeling
<p>Vier militaire zorgverleners zetten zich in op de tijdelijke verpleegafdeling van het Reinier de Graaf ziekenhuis.</p>

Vier militaire zorgverleners zetten zich in op de tijdelijke verpleegafdeling van het Reinier de Graaf ziekenhuis.

(Foto: )

Militairen ingezet op verpleegafdeling

DELFT - Vier militaire zorgverleners zetten zich sinds afgelopen week in op de tijdelijke non-COVID verpleegafdeling van het Reinier de Graaf ziekenhuis. Met de hulp van defensie komen extra bedden vrij op de hoofdlocatie voor de zorg van COVID-patiënten van binnen en buiten de regio.

Om de druk op het aantal beschikbare ziekenhuisbedden te verkleinen, opende het Reinier de Graaf ziekenhuis afgelopen december de tijdelijke verpleegafdeling op de locatie in Voorburg. De afdeling is ingericht voor patiënten die geen medische zorg meer nodig hebben, maar wachten op thuiszorg of een plek in een verpleeghuis. Het gaat hierbij vooral om kwetsbare ouderen. Door deze noodoplossing worden bedden en medewerkers vrijgespeeld op de hoofdlocatie in Delft, voor de opvang van patiënten die wel specialistische medische zorg nodig hebben. Op deze manier kan meer worden betekend voor COVID-patiënten van binnen en buiten deze regio. “Deze manier van hulpverlenen is heel anders dan uitgezonden worden naar het buitenland, zoals voor een missie”, aldus Sergeant Majoor ‘opleiding en operatie’ Soekardjo. “Ik vind het mooi dat we nu in deze coronacrisis van betekenis kunnen zijn door hier in Voorburg zorg te verlenen. Zo verlichten we de druk in de ziekenhuizen in de regio.” De militaire zorgverleners blijven minstens tot 27 januari werkzaam in het ziekenhuis.

Vaccineren
Vorige week is het Reinier de Graaf ziekenhuis met het vaccineren van zorgmedewerkers van start gegaan. Met de vaccins die het ministerie beschikbaar heeft gesteld, kan het ziekenhuis tien procent van haar personeel vaccineren. In deze eerste ronde gaat het om zorgprofessionals die werken op de IC, Spoedeisende Hulp en op de COVID-afdelingen.

Meer berichten