Huizenprijzen stijgen naar recordhoogte!
<p>Boom eruit, bord erin met Van Daal Makelaardij.</p>

Boom eruit, bord erin met Van Daal Makelaardij.

Huizenprijzen stijgen naar recordhoogte!

DELFT - In 2020 zijn er in totaal in Nederland 154.000 woningen verkocht. De verkoopprijs van de gemiddelde verkochte woning in Nederland steeg in het vierde kwartaal van 2020 naar 365.000 euro.

Een stijging ten opzichte van 2019 van maar liefst 11,6 procent. In het afgelopen ‘coronajaar’ zijn er 3,7 procent meer koopwoningen in de bestaande bouw in Nederland verkocht dan in 2019. Daarmee was 2020 qua verkoop beter dan de twee voorgaande jaren. Het afnemende aanbod van huizen blijft een grote bron van zorg. In het vierde kwartaal van 2020 kende Nederland de krapste bestaande woningmarkt deze eeuw met een krapte-indicator van 1,9 en dat betekent dat de consument uit minder dan twee huizen kon kiezen. In Delft is ten opzichte van het vierde kwartaal van 2019 een stijging in transacties (241 woningen) van 2,8 procent. De gemiddelde verkoopprijs bedraagt in het vierde kwartaal van 2020 345.000 euro. Ten opzichte van een jaar geleden is dit een prijsstijging van 11,2 procent. De gemiddelde verkooptijd is inmiddels 31 dagen.
Doe de Verkooptest! Wilt u weten wat uw verkoopkansen zijn in de huidige markt en wat uw huis waard is? De makelaars van Van Daal Makelaardij staan klaar om bij u langs te komen. “Eén van de verkoopmakelaars van ons kantoor analyseert aan de hand van alle gegevens uw verkoopkansen”, zegt Jan-Paul van Daal. “U krijgt inzicht in de waarde van uw woning en wordt geadviseerd over de te hanteren vraagprijs. Ook adviseren wij u wat het beste moment is om uw huis te koop te zetten en geven inzicht in gerealiseerde prijzen in uw straat en wijk.”
Must have tips en professionele woningfotografie maken onderdeel uit van de verkooptest. “Wij adviseerden de eerste twee weken van januari met onze verkooptest meerdere huizenbezitters die in de loop van 2021 hun huis willen verkopen. Wij geven tips hoe het huis optimaal gefotografeerd kan worden en maken een to-do-list. Daarmee maak je je huis ‘verkoopklaar’. Afhankelijk van de geadviseerde timing fotograferen we het huis binnenkort of later, in het voorjaar, zodat wij over prachtige foto’s beschikken met een groene en zonnige tuin en volop licht.” Bij interesse in de dienstverlening van Van Daal Makelaardij en een goed en realistisch verkoopadvies wordt u graag geïnformeerd. “Kijk op onze website en/of neem contact op met ons kantoor.”

Van Daal Makelaardij BV
Voldersgracht 33
2611 EV Delft

(015) 212 73 00
info@vandaalmakelaardij.nl

Meer berichten