Hemd van het Lijf: Gonda Kapika
<p>(Foto: Koos Bommel&eacute;)</p>

(Foto: Koos Bommelé)

(Foto: )

Hemd van het Lijf: Gonda Kapika

Gonda (25) is een Delftse schrijfster. Onlangs heeft zij het derde deel uitgebracht van haar fantasie boekenserie: De Jacht op de Drakeneieren.

Waarom wilde jij hier op de foto?
“Omdat ik al mijn boeken in Delft heb geschreven.”

Hoe ontstond jouw liefde voor schrijven?
“Vroeger als kind las ik veel boeken van Carry Slee en Francine Oomen. Daarnaast vond ik het altijd erg leuk om mijn eigen verhalen te verzinnen.”

Wat vind jij het leukst om te schrijven?
“Dat zijn voornamelijk fantasie, actie en non-fictie boeken.”

Heb je hiervoor al vaker geschreven?
“Ja! Ik ben al een tijdje bezig met mijn ‘De Jacht op de Drakeneieren’ serie. Daarvoor schreef ik regelmatig korte verhalen, die ik dan uiteindelijk weer weggooide.”

Waar haal jij inspiratie uit?
“Ik haal mijn inspiratie uit het dagelijkse leven, verhalen van andere mensen, boeken en uit mijn eigen hoofd.”

Hoe kom jij op jouw verhalen?
“Meestal bedenk ik iets wat leuk zou zijn om op te schrijven. Dan ga ik erover fantaseren en uiteindelijk begin ik met een klein stuk. Daarna zie ik meestal wel of ik er verder aan wil werken of dat het verhaal toch niet voor mij werkt.”

Hoe is jouw nieuwe boek tot stand gekomen?
“Mijn nieuwe boek is het derde deel van mijn reeks. Ik heb het vorige verhaal nog een keer doorgelezen en ben hier toen aan begonnen.”

Was dit een uitdaging?
“Ja, het schrijven van dit nieuwe boek is zeker een grote uitdaging geweest! Het komt namelijk vaak voor dat ik last krijg van een zogeheten ‘writer’s block’, terwijl ik elke avond bezig ben met schrijven. Soms maak ik in een keer een heel stuk, maar dan wis ik het de volgende dag weer uit. Dit doe ik dan omdat het voor mij dan toch niet goed genoeg is. Het kan ook zijn dat het niet perfect aansluit bij het verhaal waar ik dan mee bezig ben.”

Wat voor boeken wil jij nog schrijven?
“Ik denk dat ik sowieso nog wel even met deze serie verder wil gaan. Maar ik wil ook wel boeken proberen te schrijven die iets meer over het normale leven gaan. Oh, en misschien nog thrillers of een romannetje! Fantasie zal altijd wel datgene zijn wel wat het beste bij mij past, maar dat betekent niet dat ik geen andere genres zou willen uitproberen.”

Als ik de burgemeester was van Delft dan...
...”zou ik in paniek raken. Ik zou helemaal geen burgemeester willen zijn!”

Juliano van der Knaap
Meer berichten