Het team van Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars.
Het team van Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars.

Van Silfhout kijkt met frisse nieuwbouwblik vooruit naar 2021

wonen

DELFT - Met het nieuwe jaar, dat inmiddels is begonnen, kijkt Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars, gelegen op de hoek van de Boterbrug en de Oude Delft, uit naar een aantal startende nieuwbouwprojecten. Bouwprojecten waar dit kantoor als verkopend makelaar aan verbonden zal zijn.

Mooi volgend op de projecten waar de verkoop het afgelopen jaar al van begonnen is. En waarbij de verkoop volgens Lisette Beurskens ook goed verlopen is. Dat is een mooi lichtpunt in deze Coronatijd. “Het afgelopen jaar zijn we bijvoorbeeld begonnen met de verkoop van woningen in het project Gezicht op Delft”, begint ze. “In dit project zijn eigenlijk nog maar enkele woningen beschikbaar, te weten de twee penthouses.” Voor het project PoortMeesters is nog een aantal appartementen en stadswoningen beschikbaar. Er is nog keuze uit loft-, twee- en vierkamerappartementen, variërend in oppervlakte van 55 tot 113 vierkante meter. De ruime stadswoningen met drie of vier woonlagen zijn standaard ingedeeld met een woonkeuken op de begane grond. “In PoortMeesters woon je energiezuinig en dus duurzaam”, zegt Lisette. “De bouwstart van dit project is gepland voor het eerste kwartaal van 2021.” De bouw van het project INK Appartments staat gepland voor februari, waarbij nog een aantal appartementen beschikbaar is. “Dit zijn appartementen met maar liefst 111 vierkante meters. En dan is er nog het project aan de Kruisstraat in de binnenstad van Delft, De Bieb. Hierbij hebben we nog aanbod in fraaie driekamerappartementen. Het leuke van dit nieuwbouwproject is, naast de locatie midden in het centrum, de gemeenschappelijke binnentuin. Iedere woning heeft een eigen parkeerplek en een fietsenberging in de garage.”

Nieuwe projecten
Voor het nieuwe jaar staat wederom een aantal nieuwbouwprojecten op het programma. Volgens Lisette Beurskens is het verstandig om je op de projectwebsites aan te melden voor de nieuwsbrief. “Dan blijf je op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen”, zegt ze. “Maar contact opnemen met ons kantoor is natuurlijk ook altijd mogelijk. Wij hebben een speciale afdeling voor alle nieuwbouw.”

Parkrijk de Beuken
Het eerste project waar met belangstelling naar gekeken wordt door velen is het project Parkrijk de Beuken in Rijswijk Buiten. In het nieuwbouwproject grenzend aan het Wilhelminapark komen 32 luxe appartementen beschikbaar. “Met een eigen buitenruimte met een gunstige zonligging en een eigen parkeerplaats”, legt ze uit. “De verkoop van deze projecten begint naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021.”

Schoemaker Grasbuurt
Verder wordt uitgekeken naar de start van de bouw van de volgende fase in de Schoemaker Plantage. Deze buurt gaat de Grasbuurt heten. “Een mooie tuinbuurt, omsloten door water en groen. Er komen verschillende rijtjeswoningen, maar ook twee-onder-één-kap en vrijstaand in de stijl van de Nieuwe Delftse School. De prognose is dat de verkoop van dit project in juni 2021 kan beginnen.”

Project Zuideinde
En als laatste is er het project aan de Schie op de hoek van het Zuideinde. De huidige bedrijfspanden zullen gesloopt worden, waar een woongebied voor in de plaats komt. Er komen vier appartementengebouwen, die in totaal 120 appartementen gaan tellen in de sectoren koop en middeldure huur. “Bij de complexen hoort een halfverdiepte parkeergarage met een groene daktuin. De verkoop gaat in het najaar van 2021 beginnen”, aldus Lisette. Zie: www.vansilfhout.nl.