Daphne Teeling en Arnaud van den Berg zien kinderen graag op safari gaan in de stadsjungle
Daphne Teeling en Arnaud van den Berg zien kinderen graag op safari gaan in de stadsjungle

Op safari in de stadsjungle

Algemeen

DELFT - De jeugdgidsen van IVN Natuureducatie Delft lanceren komende kerstvakantie een interactieve natuurontdektocht in de binnenstad: op safari in de stadsjungle.

Vanwege corona kunnen de normale ‘live’ ontdektochten voor de jeugd in en om Delft niet doorgaan. Maar dat weerhield deze groep vrijwilligers er niet van om te zorgen dat kinderen nog volop naar buiten kunnen, want ‘groen doet goed!’

Natuur in de stad
“In de binnenstad is een hoop natuur te ontdekken,” vertelt Arnaud van den Berg, één van de IVN jeugdgidsen. “Van stoepplantjes die nu dapper opkomen waar minder toeristen zijn dan normaal tot natuur van 300 miljoen jaar oud. De natuur is overal om je heen in de stad, als je maar goed oplet.”

Natuurontdektocht
Een interactieve natuurontdektocht in elkaar zetten, waar de jeugdgidsen zelf voor én achter de camera staan, is wel nieuw. “We hebben een proef gedraaid afgelopen herfstvakantie toen onze geplande ontdektocht niet kon doorgaan vanwege coronamaatregelen. Dat was eigenlijk superleuk om te doen en smaakte naar meer”, vertelt Daphne Teeling, IVN jeugdgids. “We zijn natuurlijk geen professionals, maar ik denk dat we toch iets hebben kunnen neerzetten wat heel eigen is en waar we trots op mogen zijn. En belangrijker nog, hierdoor genieten hopelijk veel kinderen van de natuur, want dat is, juist ook nu in deze tijd, super belangijk.”

Verdieping
En voor wie straks tijdens thuisonderwijs aanvullend aanbod zoekt, kan hier ook goed mee uit de voeten. IVN Delft heeft veel interessante informatie online gedeeld voor nog meer verdieping.

Benieuwd? Kijk dan snel op de website www.ivn.nl/delft. Voor de eerste 50 aanmelders ligt een verrassing klaar.

!